Vad är en Lödning Gun?

Om du är intressant att göra handgjorda smycken eller datorer byggnaden och andra elektriska komponenter, lära sig hur man använder en lödning pistol är ett meningsfullt arbete. En lödning pistol är ett verktyg som kan användas för att ansluta olika metalldelar med ett smält tenn-bly påpressbart legering. Användaren måste manuellt reglera temperaturen i en lödning vapen genom att hålla verktyget tills lödtenn smälter, sedan släpper tills löda börjar stelna.

att löda, placera toppen av lödning pistolen direkt mot området som ska lödas och noggrant tillämpa den heta löda till det område där lödning pistolen vidrör metallen. Endast gälla den minsta mängd lödtenn som behövs för att förbindelsen, över Lödtråden rinna ner i andra delar av projektet. Aldrig blåsa på den varma lödning eller försöker använda anslutningen innan det är helt svalnat. Detta kommer att skapa små sprickor i metallen gemensamt och försvaga banden mellan olika delar.

Om en lödning anslutningen har utförts korrekt, kommer lödtenn vara ljust och glatt. Dålig lödning anslutningar har ofta vassa spetsar och åsar och är grova, flagnande eller korniga söker. Om en anslutning görs felaktigt, måste du använda en de-lödning flätor eller ett lod sucker för att ta bort löda och koppla komponenterna.

En av de vanligaste misstagen nybörjare gör när lödning är inte att hålla lödning pistol och de komponenter som gick fri från smuts och skräp. Försöker att löda komponenter som inte rengjorts ordentligt kommer att resultera i svag anslutningar. Om toppen om vapnet inte rengörs korrekt, oxidation och försämring kan förekomma. Periodvis kör en lätt fuktad trasa över lödning pistol under en längre arbetspass är det bästa sättet att säkerställa skarpa anslutningar. Men du kan också köpa speciella svampar och skurduk ta hand om din lödning pistol.

Eftersom traditionell lödning kanoner kan vara farlig om den inte används på rätt sätt, många hobbyists sväng till Cold Heat lödning verktyg för lödning behov. Denna batteridrivna, når trådlös lödning kanon en temperatur på 500 grader, men är cool verktyg i handen bara sekunder efter användning. Eftersom värmen skapas inom det särskilda patentskyddade avfasning spets, är det kalla Heat Lödning Tool sägs vara 20 gånger effektivare än en vanlig lödning pistol. Valfritt stämjärn och koniska tips finns för att använda denna typ av lödning pistol.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.