Vad är en Leatherman?

En Leatherman? är en typ av kompakt verktyg som innehåller flera olika verktyg bilagor. Det finns många sorter av Leatherman? verktyg, som varierar i storlek, vikt, material, och antalet verktyg som de innehåller. De är gjorda av Leatherman Tool-gruppen och finns tillgängliga på flera olika butiker, både i butiker och på Internet.

Den första patent på en Leatherman? redskap har erhållits från Timothy S. Leatherman 1980. Hans ursprungliga idé var att utveckla en multi-purpose kniv som innehöll tänger, en idé han formulerade när en vanlig fickkniv var otillräckliga för att fastställa hans sjuka fordon. Så småningom verktyget började fångst som såldes via postorder kataloger. År 1983 grundade Leatherman den Leatherman Tool-gruppen för tillverkning och distribution av sin uppfinning.

Ett verktyg som är vanligt bland många, men inte alla, Leatherman? verktyg är en tång ligger på ena änden av enheten, med många av bilagor finns på "handtag" av verktyget. Dessa bilagor varierar kraftigt mellan stilar, men kan omfatta knivar, saxar, skruvmejslar, sågar, fräsar tråd, konservöppnare flaska, ficklampor, klippverktyg och mycket mer. Designen lämnar vanligtvis litet outnyttjat utrymme och eventuella luckor ersätts med verktyg när multi-verktyget är utformat.

verktyg och kropp en Leatherman? vanligtvis består av ett antal metaller och material, främst bland 100% rostfritt stål. Multi-verktyg kan också göras från kolfiber, titan och mycket mer. Den De kan också vara belagda med reptålig material, exempelvis Tungsten DLC.

Många inkarnationer av Leatherman? verktyg finns, som varierar i storlek, stil och bilagor. Många av dessa verktyg tas om hand mer specifika behov och kan ha flera verktyg som är relevanta för en viss handel, hantverk eller hobby. Några av dessa inkluderar fiske, båtturer, camping, jakt, bilverkstäder och mycket mer. Nya Leatherman verktyg är ofta införda, vissa är till och säljs som begränsad upplaga samlarföremål.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.