Vad är en Gun Silencer?

Ett vapen ljuddämpare, som också kan kallas en god moderator eller en förtryckare är en enhet som ansluts till slutet av en pistol och bidrar till att minska buller som en pistol skapar när den bränder. Det finns flera personer som arbetat på att skapa en pistol ljuddämparen, vid ungefär samma tidpunkt i början av 1900-talet. Av dessa människor, namn Hiram Maxim ofta nämns, eftersom han tillverkade och sålde ljuddämpare år 1902 och därefter.

Sedan en bränning pistol är mycket högt, gjorde det förnuftigt att minska bullret som den producerar. Ett antal personer använt pistol ljuddämpare i en mängd olika applikationer. Dessa tubelike enheter används på saker som gevär och pistoler. Många modeller har vad som kallas bafflar att separata avdelningar med pistolen ljuddämparen. Många ljuddämpare är betydligt bredare än nosar eller fat av vapen och skytte apparater i pistolen som de används.

Den grundläggande tanken är att när en pistol bränder det ut en extra mängd gas, och i ett mycket komprimerat miljö kommer denna gas gör naturligtvis ett stort ljud. Om du kan öppna avdelningar i vilka detta gas frigörs så att de har utrymme att expandera, ljudet kommer att minska. Det är därför som ljuddämpare tenderar att ha en större kammare än gör själva pistolen. Genom att ge en plats för gasen att blöda ut och expandera långsamt minskar du ljudet av att avfyra vapnet avsevärt.

Detta innebär inte en pistol ljuddämpare helt minskar ljud. Det finns många modeller och bafflar kan slits ut efter ett tag. Ljudet kan fortfarande höras och redovisas som ett skott. I öppna områden, framför allt utanför, kan ljudet bära ganska rättvist avstånd, men det är beroende på vilken typ av pistol ljuddämpare som används och vilken typ av skjutvapen.

Namnet i sig är alltså en liten vilseledande eftersom Det är verkligen inte eliminera brus, istället reducerar ljud. Suppressor kan vara en mer korrekt term. Det är också missförstås som ljuddämpare bara används av dem som vill begå brottsliga beteende.

Detta är definitivt inte fallet. Många juridiska pistol ägare använda ljuddämpare, och de används flitigt av militära styrkor och jägare. Men en del länder reglerar försäljning av ljuddämpare. Detta gäller i Kanada och Österrike, där ljuddämpare är förbjudna. I vissa länder som Sverige, kan du använda en ljuddämpare för vissa ändamål, såsom jakt, och andra länder kan kräva en licens att använda en. I USA, nästan 80% av stater tillåter innehav av ljuddämpare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.