Vad är en Grain Hiss?

Grain hissar är lagerlokaler som används för att hysa säd och förbereda den för eventuell transport. Ett korn hiss kan vara en enskild byggnad eller en sammanhängande serie av byggnader, beroende på storleken av verksamheten. Generellt kan utformningen av ett korn hiss för enkel förvaring och hämtning av spannmål samtidigt som den ger en stabil miljö som hjälper till att fördröja nedbrytning av spannmål.

En av de första mönster för ett korn hiss dök upp i början av 1840-talet i USA. Joseph Dart, som också var skaparen av den marina benet, som avser lagring av byggnader som lätt kan placeras nära kustområdena. Utformningen av spannmål hiss tillåtet för den marina delen, som i huvudsak en stor skopa, för att enkelt extrahera spannmål från fartyg och andra transporter enheter och placera det i lagerbyggnaden.

Medan de första exemplen på säden hissen var enkla trähus, tegel och murverk blev snabbt material i valet för byggande. De utloppsrör och att förmedla kanal som möjliggör enkel extraktion från en korn hiss är ofta gjorda med stål. Med hjälp av naturliga flödet av allvar, kan utloppsrör öppnas och spannmål tvingas ut ur hissen och in i soptunnor eller lastbilar för enkel transport.

Medan säden hissen först utnyttjas i staten New York, konceptet snabbt fångats i andra delar av USA. Av den senare delen av 19. Talet var säden hiss en vanlig syn i Mellanvästern, som ofta används för lagring av majs och vete. Sydvästra och södra USA också använda sig av spannmål hissar för att lagra olika typer av korn. Några exempel på den moderna säd hissen är enkla en byggnad operation som kan tjäna de jordbrukare som bildar ett lokalt kooperativ. Andra konstruktioner av spannmålen hiss kan innebära flera byggnader och omfattar en sofistikerad serie av ledningar för att ansluta enheter.

Ofta ett korn hiss är strategiskt placerad på en plats där transporter till och från anläggningen är relativt lätt. Säden hiss kan finnas i närheten av järnvägar, flodbankar, eller en del av flatland som ligger inom bekvämt avstånd områden används för att odla säd.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.