Vad är en Gips ark?

En drywall plåt är ett byggnadsmaterial som vanligtvis används för att göra innerväggar och tak av hus. Det är oftast gjord av gips som har tryckts in mellan två tjocka pappersark. Det är oftast ljus i färgen så att den lätt kan målas i önskad interiör färg. Andra vanliga namn på en gipsvägg faktablad är väggplatta, sheetrock ® och gipsskiva.

Gips kan hängas horisontellt eller vertikalt, beroende på vilka behov av utrymmet. Flera blad hänger sida vid sida för att täcka ett rum. För det första är ett ark tillskuret för en viss vägg eller tak. Då är en liten såg används för att skapa utskärningar för strömbrytare, uttag, och alla andra små öppningar. Varje drywall blad bifogas sedan till rummet ramen med spik eller skruv Gips.

Det område där de två möter varandra-som kallas gemensamma-är tejpad och täckt av en gemensam förening. För att säkerställa att den slutliga väggen eller taket kommer att bli ännu skall den sammansatta jämnas och, ofta, slipat. Detta är ett av de närstående svåraste och exakta uppgifter till hängande gipsvägg, och många yrkesverksamma upplever att det är en konst att ordentligt tejpning och utjämning gemensam förening.

Gips ark kan förberedas på olika sätt för att uppfylla konstruktion behov. Till exempel kan de göras till vara brandsäker, för att minska ljud eller att motstå badrum fukt. Gips ark vanligtvis säljs i 1/2- och 5/8-inch (12,7 och 15,8 mm) tjocklekar, även om vissa kan vara så smal som 1/4-tums (6,35 mm) tjock. De är ofta 4 fot med 8 fot (1,2 m × 2,4 m) i storlek, men större skivor finns tillgängliga. En drywall blad att stora är användbar för ett särskilt stort utrymme, de större varje blad, desto färre lakan behövs och desto färre leder återstår att förseglas och jämnas.

Till skillnad från traditionella gips, kan en gipsvägg blad monteras mycket snabbt av erfarna drywallers, eller ens lyckats gör-det-självare. Om drywall ark är små nog, kan en person göra jobbet ensam. Eftersom det är så populärt byggmaterial är det lätta att få tag på allmän butiker byggnad utbudet, inte bara i specialaffärer

För att underlätta processen för hur byggnadens arkitekter, entreprenörer och ägare kommunicera om utseendet och känslan av drywall blad utfärdade fyra branschorganisationer rekommendationer 1990 för halten av drywall blad finish. Nivåerna sträcker sig från 0 till 5, där varje nivå motsvarar en ökad kvalitet på slutprodukten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.