Vad är en Etanol fortfarande?

etanol fortfarande är en anordning som används för att separera etylalkohol från vatten och andra ämnen. Detta sker genom en process som kallas destillation . Destillation värmer en blandning till en viss temperatur. Vid denna punkt, kommer antingen ett ämne i blandningen koka upp och bli en gas eller båda ämnena kommer att förvandlas till en gas. I en enkel fortfarande är denna gas sedan dras bort från blandningen och kyls. Om båda ämnen i gas ämnet med den högsta kokpunkten vanligen kyls och separeras först medan den andra substansen fortsätter vidare genom den ännu. En blandning kan behöva destillera flera gånger för att få en hög renhetsgrad.

Etanol är en alkohol. Varje molekyl av etanol har två kolatomer, sex väteatomer och en syreatom. Etanol har en lägre kokpunkt än vatten, vilket betyder att den blir en gas vid en lägre temperatur. Det är främst skapad av jäst genom en process som kallas jäsning. Det har många användningsområden, men de två är mest känd för är för bränsle och livsmedel.

När den används som bränsle, alkoholen kan användas antingen i ren form eller blandas med andra kemikalier. Dessa bränslen utgör bland annat traditionella nordamerikanska bensin som blandas med en liten andel av etanol, E85 bränsle som är ungefär 85 procent etanol och ren etanol som kan användas i specialfordon. När konsumeras av människor, är etanol nästan alltid blandat med andra ämnen. Det är den primära alkoholen i öl, vin, sprit och andra alkoholhaltiga drycker.

Etanol är ofta inte i sin önskad form när den först produceras. Detta beror på att etanol skapas genom jäsning. Jäsningen resulterar i en blandning av alkohol, vatten och andra ämnen. Denna blandning har en mycket liten andel av etanol i den. För att få en högre nivå, är blandningen tas genom olika processer. Den process som har den högsta andelen etanol kallas destillation.

Etanol destillering görs med hjälp av en etanol fortfarande. En fortfarande används specifikt för etanol värms upp och kyls så att etanolen separerar från vatten och andra ämnen den blandas med. Det finns många olika typer ofthese etanol stillbilder, men de alla fungerar på samma grundläggande princip kokande och kyla blandningen.

Det enklaste moderna etanol är en Pot Still. Pot stills värme ett parti alkoholhaltiga vätskan i en stor gryta. Ångorna ut från den uppvärmda vätskan innehåller en större andel av alkohol än blandningen, eftersom alkohol har en högre kokpunkt. Dessa ångor resa upp ett stort rör som kallas en kolumn. När ångan kyls i kolumnen, vatten lödskarven ur ånga och faller tillbaka i potten. De återstående ånga innehåller en ännu högre procentandel av alkohol och kyls ned och samlas i ett annat fartyg.

En annan typ av etanol fortfarande är en som använder fraktionerad destillation. I fraktionerad destillation, innehåller i kolonnen, antingen plattorna eller emballage. Eftersom alkoholhaltiga ånga stiger upp genom kolonnen, den kondenserar kontinuerligt eftersom den kommer i kontakt med kylaren tallrikar och förpackningsmaterial. Ångor från nedan orsaka att vätskan högre upp i kolumnen för att åter bli en gas, men gasen innehåller en högre andel alkohol än tidigare. När gasen gör det ur kolumn innehåller den en mycket stor andel av alkohol.

Fortfarande byggare kan vara mycket klok och har varit kända för att använda andra typer av stillbilder och hybridsystem för att få högre koncentrationer av alkohol. Vakuum stillbilder, stillbilder ånga, och även förångare har alla använts för att utvinna alkohol. Några av dessa typer av stillbilder används, så att smakerna stannar i följd alkohol-mix. Vid andra tillfällen är dessa stillbilder används för att öka hastigheten på destillation, skilja ut mer farliga kemikalier, eller helt enkelt därför att den fortfarande byggmästare vill prova ett mer intressant design.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.