Vad är en EMF Shield?

en EMF området är en del av strukturen i en produkt eller ett föremål som är utformad för att ge någon avskärmning av elektromagnetiska fält. Sådana fält kan störa eller allvarligt störa den normala driften av en enhet, vilket gör avskärmning mycket viktigt, särskilt med fina utrustning som känsliga vetenskapliga instrument. De flesta elektroniska apparater enligt lag är skyldiga att ta med EMF skärmning, och medborgarna i vissa nationer kan notera att dessa produkter ofta är märkta med information om att de följer lagar som kräver elektromagnetiska fält skärmning av elektronik.

Normalt är en EMF sköld utformades både för att förhindra elektromagnetiska fält från att avbryta en enhet, och att begränsa de elektromagnetiska fält som genereras av en anordning så att den inte kan störa andra enheter. Även om en sådan avskärmning kan inte vara perfekt, det kan vara mycket hög kvalitet, vilket gör det svårt för EMF störningar uppstå.

Ett enkelt exempel på en EMF skölden är en komponent i en elektrisk kabel som omfattar ledande området sladden och ligger under isoleringen, för att förhindra det område som genereras av passage av elektricitet genom sladden från att sprida sig. EMF sköldar används också i höljet och boende av elektriska apparater på samma sätt. Dessa fält kan skydda mot elektromagnetisk strålning, men de kommer inte nödvändigtvis att blockera radiovågor.

Även en bra EMF sköld, sådana fält kan fortfarande orsaka störningar. Till exempel kan lämna en mobiltelefon bredvid en datorskärm snedvrida displayen, även om båda enheterna är teoretiskt skärmade. Oron för elektromagnetiska fält har också lett till krav på att stänga av apparater som mobiltelefoner och datorer i vissa miljöer. I ett sjukhus, till exempel mobiltelefoner inte tillåtet i vissa områden eftersom de kan störa medicinsk utrustning, och på flygplan, är användningen av elektronisk utrustning begränsas på grund av oro att de skulle störa driften av luftfartyg.

En mer sofistikerad variant av den grundläggande elektromagnetiska fält sköld känd som en Faradays sköld eller Faradays bur ger extra skydd, och kan användas runt känslig utrustning eller när mycket stora mängder el som används. Oavsett typ, en EMF området måste regelbundet utvärderas och testas för att bekräfta att den fungerar som nedbrytning av skölden kan få den att fungera. Konsumenterna kan också ha märkt att äldre enheter kan ha ofullständig skärmning, som orsakas av olika tillverknings-standarder eller naturligt slitage som skadade EMF sköld.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.