Vad är en Cement Block?

En cement block kan också kallas ett betongblock, en stiftelse block, eller en konkret murverk enhet (CMU). Det är också känt som en vind block, en aska block, eller ett klinker block. Dessa block är gjorda med en blandning av Portland cement, ballast-, och vatten. Standardiserad provmängd är listad som 8 inches x 8 inches x 16 inches (20 cm x 20 cm x 41 cm) i USA och 44 cm x 21,5 cm x 10 cm (17,3 inches x 8,5 inches x 3,9 inches) i Storbritannien, trots att blocken är faktiskt lite mindre att ge utrymme för murbruk leder. Vissa cement block företag kommer att göra andra storlekar på begäran.

Den vanligaste samlade för cement block är en blandning av sand och grus. Detta blandas i en ganska torr, låg nedgången mix som ger en hård, slitstark cement block. Lättbetong kan användas för att göra block som är lättare i vikt men ändå mycket stark.

industriavfall används ibland som ballast, men cement kommer att vara lägre i densitet och därmed mindre hållbara. Cinder block, kallas block vind i Storbritannien, har aska i aggregatet, och klinker block har klinkers. Dessa block har mindre tryckhållfasthet och är inte lämpliga för grundläggning.

Den första cement block tillverkades 1882. Lättbetong är nu tillverkas med en maskin som formar den våta konkreta mix i vanliga former. Blocken botas inom en särskild avdelning vid höga temperaturer. De sedan lagras torka ordentligt.

De flesta betongblock tillverkas med ihåliga kammare. Detta gör blocket lite lägre vikt och lättare att hantera. Mer viktigt, den ihåliga kammare gör det möjligt att köra armeringsjärn vertikalt genom väggen och ger den extra styrka. Avdelningarna är då fylld med våt betong, som torkar till att skapa en stark mur med stora termiska egenskaper.

Eftersom gängning öppna avdelningar med ett cement block över armeringsjärn som redan har drivits på plats är en långsam process har en speciell sorts betongblock utvecklats för att göra förfarandet snabbare. Dessa öppna block ofta kallas block med hastighet, och de är formade som bokstaven H. I stället för att sänkas på väggen från ovan, kan dessa block vara kantade mellan armeringsjärn och halkade på plats. Detta gör jobbet mycket mindre tidskrävande.

Cement block konstruktion anses ofta vara ett miljövänligt byggmaterial. Cement block är hållbara, men de är inte särskilt bärbar. De flesta lättbetong tillverkas inom 50 miles (80,5 km) för en byggnad, och de flesta är gjorda av lokala material.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.