Vad är en Bezel Ställa?

En bezel inställningen är en metod att fästa en sten på ett smycke. Den bezel inställningen är förmodligen den äldsta inställningen för stenar, och det är något fantastiskt att anse att denna enkla och mångsidiga inställningen har använts i tusentals år. En bezel inställningen består helt enkelt av ett band av metall lindas runt stenen för att hålla den på plats. Många exempel på bezel inställningar kan ses i smycken butiker, och om du vill se antika beslag i aktivt bruk, många museer har ett avsnitt av gamla smycken som ofta kommer att omfatta bezel-set stenar.

Det finns ett antal fördelar till bezel inställningen. För det första är det ett av de säkraste möjliga inställningar för en sten, som när den är välgjorda, kommer det att hålla pärla på plats utan risk för förlust. En bezel inställningen skyddar också sten från skråmor och smuts, och den här inställningen kan användas i en mängd olika sätt, vilket gör det extremt mångsidig. Många människor tänker på bezel inställningar som elegant, med rena, mjuka linjer, vilket gör dem populära i moderna smycken design.

Förutom en hel ram kan pärlor också sättas i ett delvis bezel. Som namnet antyder är en partiell bezel tillverkad av flera band av metall som är lindade halvvägs runt en pärla, som gav den sida som ska synas. Ramar också kan kombineras med andra inställningar i komplexa smycken för att möta olika behov.

Göra en bezel inställningen är ganska okomplicerad, även om detaljerna i inställningen kan få svårt. Den juvelerare skär en bit metall till önskad tjocklek och höjd och lödpunkter det tillsammans innan du sätter i pärla och inslagning kanterna av bezel över stenen, huvudsakligen omsluter stenen i en tät metall ficka. Många bezel inställningar är avsedda att i plan med ytan av ringen, vilket skapar en låg profil för sten, vilket kan vara en fördel för aktiva människor som inte vill riskera att skada sina smycken.

Det finns ett antal saker att titta efter när de inspekterar en bezel inställningen att se till att det är av god kvalitet. Det första man måste kontrollera är stabiliteten i sten. Stenen ska inte vicka eller ge alls i inställningen, om den gör, är bezel lös, och du riskerar att förlora stenen. Om stenen är facetterad, bör aspekter anpassas till utformningen av smycken. Stenen bör vara jämn och nivå, liksom det material som används för att göra bezel, och du bör kontrollera för skador på stenen också.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.