Vad är Wonderboard ?

Wonderboard ® är ett underlag styrelse av små bitar av cement pressas mellan två glasskivor mesh. Det vanligaste användningsområdet för Wonderboard ® är som en underlayment när du installerar kakel. Det är särskilt väl lämpat för installation under kakel på badrum golv och väggar. Även om det inte är vattenavvisande, eftersom den är gjord av cement, fukt som når den inte kommer att försämra material eller sjunka ner i undergolvet. Anpassad Building Products, tillverkaren av Wonderboard ®, minskar ytterligare problemen med fukt genom att behandla produkten med sina varumärkesskyddade MoldGard ®-teknik.

Det vanligaste användningsområdet för Wonderboard ® är under kakel golv och väggar i badrum, men det är också användas under kakel motverka toppar samt utanför taket. Wonderboard ® finns i en fjärdedel (0,6 cm) och en halv tum (1,3 cm) tjocklek. Det är 36 inches (91,4 cm) med 40 inches (101,6 cm). Det är mycket tung och kan vara svår att manövrera i trånga utrymmen i ett badrum. För installation över undergolvet, välj tyngre en-halv tums tjocklek. För bänk installation, lägre vikt en fjärdedel tum tjocklek är ett bättre val.

Wonderboard ® finns i butik hem förbättring, liksom butiker som säljer golv och kakel leveranser. Ett annat alternativ är Hardibacker ®, en hjälpare styrelse som tillverkas av James Hardie International. Hardibacker ® är en fjärdedel tum tjock, och till skillnad från Wonderboard ®, finns i olika dimensioner. Den finns i 3 av 5 fots stycken (0,9 meter med 1,5 meter) samt 4 av 8 fot (1,2 meter med 2,4 meter). En annan skillnad mellan Hardibacker ® och Wonderboard ® är att Hardibacker ® inte innehåller någon maska, bara en cement förening. En del tycker det Hardibacker ® lättare att skära på grund av bristen på nät.

Säkerhetskopiera ombord är en förbättring jämfört med den äldre metoden om kakel. Tidigare var det nödvändigt att tillämpa murbruk som används för att lägga kakel mycket tätt, för att skydda undergolvet från fukt. Den tjocka tillämpning av murbruk, med hjälp av en murslev, gjorde det svårt att hålla i golvhöjd. Säkerhetskopiera styrelse har eliminerat behovet av att tillämpa ett tjockt lager av murbruk eller lera, när om kakel.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.