Vad är Uretan Foam?

Uretan skum är en konstgjord material med flera olika användningsområden. Tillverkningsprocessen kan producera skum med varierande kapacitet och flexibilitet. Detta innebär att det kan tjäna fungerar så vitt skilda som sängkläder, förpackning och skor.

Det är viktigt att notera att uretan skum används oftast för att hänvisa till ett material tillverkat av polyuretan. Uretan hänvisning i detta namn är att den typ av länkar, även känd som karbamater, som ansluter sig till enheterna i polyuretan. Det finns en viss risk för förvirring som ordet uretan på egen hand är ofta för en specifik karbamat också titeln etylkarbamat. Trots namnet har detta ämne inte finns med i uretan skum.

kanske mest kända användningen av uretan skum i sängkläder som madrasser. Eftersom det är konstgjorda, kan detta skum göras till en viss densitet, vilket innebär att tillverkarna kan erbjuda ett sortiment av madrasser med olika grader av mjukhet och fasthet och även producera en madrass på beställning. Uretan skum i sig har inte värmen känslighet används i madrasser minne skum som justerar för att passa användarens sovande ställning. Kommer emellertid många sådana madrasser användning uretan skum för basen, med viskoelastiskt "minne skum" fungerar som en toppning. Detta är ett effektivt sätt att få del av fördelarna med minne skum, samtidigt som totala kostnaderna nere

Uretan skum kan även användas för isolering som i vinden tak. Den största fördelen av ämnet för denna användning är att den har ett mycket lågt lambdavärde, som är det mått på hur mycket värme den överföringar, vilket innebär att det är en mycket effektiv termisk isolator. Det är också särskilt användbar för isolering som kan levereras i form av en spray som sedan härdar. Det innebär att skum kan tillämpas på något område och kommer att passa utrymmet perfekt. Detta tar bort de problem som kommer från att tillämpa isoleringsplattor som måste ändra storlek och kan fortfarande lämna luckor genom vilka värme kan läcka ut.

Det har funnits vissa medicinska frågor om polyuretanskum. Dessa inkluderar luftvägarna hälsoriskerna vid tillämpningen av skum i användning som isolering, och de faror som är förknippade med flamskyddsmedel behandling som skall tillämpas på uretan skum baserade möbler. Företag som använder materialet bör följa etablerad industri riktlinjer för att säkerställa arbetstagarnas säkerhet. Medan vissa hävdar att uretan skum kan orsaka hälsorisker för konsumenter, är det bevis för att backa dessa påståenden ifrågasatts och är verkligen inte allmänt accepterat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.