Vad är Sugkoppar?

En sugkopp är en enhet som i allmänhet är gjord av en plast eller gummi produkt och har formen av hälften av en sfär. Sugkoppar i allmänhet inte användas som sådana, men är anställd som är kopplade enheter. På grund av sin formbara karaktär kan de fäster vid släta ytor. Ytorna skall vara nonporous förutom att vara smidig. Sugkoppar kan ansluta sig till sådana ytor som glas och metall. De i allmänhet inte kan ansluta sig till tegel eller trä om inte dessa ämnen har slipat platt och belagda.

Enligt sitt namn, sugkoppar skapa anslutning genom avsugning. När de appliceras på en yta och tryckte, utvisa de en del av sin luft under koppen. När trycket är lindras kan luften inträda inte koppen så länge det har tillämpats på en plan yta. En högre lufttryck finns sedan under koppen och håller den på plats.

Om sugproppen är gjord av bra material och är väl utformad kan den finnas kvar ganska länge. Dessutom är det möjligt för sugkoppar för att hålla en stor del av vikt om de utformas och tillämpas korrekt. Sugkoppar används ofta i kombination med en krok att hänga kalendrar, skyltar, även affischer. Ibland används de för att hålla en matta eller matta till ett golv. Till exempel har plast mattor avpassade för den våningarna i duschar och badkar. Avsedd att hålla badande från att glida när de kommer in och avsluta badkar, samt vid bad, många av dessa plast mattor har sugproppar på undersidan så att de stannar på plats.

Historiker tror att sugkoppar först uppfann runt det 3rd århundradet BC. Eftersom plast inte var ett tillgängligt material på den tiden var sugkoppar gjorda av halverades kalebasser. På den tiden, många människor trodde att sjukdomar kan botas genom processen av blod uthyrning. Även om detta är vet känt för att vara en ineffektiv metod, överlevde under många århundraden efter denna period. The Gourds tillämpades för att suga blod ut från inre organ. Man tror att Hippokrates behandlades med denna metod.

Sugkoppen som används inom industrin idag patenterades 1882. Konstruktionen bygger på en naturlig biologisk design. Den bläckfisk har många sugkoppen-drag längs armarna. Detta var inspirationen till dagens patenterade sugkopp.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.