Vad är Spray Bevattning?

Spray bevattning är en form av bevattningssystem där trycksatta vatten sprutas över växter för att förse dem med vatten. Denna typ av bevattning kallas också ibland sprinkler bevattning, och det är mycket utbredda över hela världen. Många tror bestämt av spray bevattning när de visualisera ett bevattningssystem, och bevattningssystem i alla storlekar kan utformas för att arbeta på detta sätt, från ett hem sprinkler för att hålla en gräsmatta grön till industriell storlek sprinkler används för att bevattna grödor.

Med en spray bevattningssystem kan bevattning sprinkler fastställas på plats, eller ligger på rörliga bilder. Vissa sprinklerdysor bara spraya i en riktning, vilket kräver noggrann placering, medan andra kommer att rotera när de spray, levererar vatten över ett större område. Roterande huvuden är ofta att föredra eftersom den innebär att installationen av en enda sprinkler array för att täcka ett stort område.

vattentäkter för spray bevattning varierar. Vissa städer främja ett genomförande av renat avloppsvatten. Detta är ett miljövänligt val som minskar efterfrågan på sötvatten, ger näring åt växterna, och minskar avloppsvatten avrinning till vattendrag. Renat avloppsvatten kan användas på prydnadsändamål och landskapsarkitektur, men det får förbjudas för användning på grödor beroende på var i världen man är. Vatten för grödor kan komma från brunnar, dammar,

floder, sjöar och vattendrag.

Den stora nackdelen att spraya bevattningen är att den kräver mycket vatten. När vattnet är sprayad, är en del blåst bort och en del avdunstar, vilket kräver mer vatten leverans så att växterna får tillräckligt med vatten. Vatten även kan följa snabbare än jorden kan ta upp det, och eftersom spray bevattning inte levererar exakt avpassade vattenstrålar, en hel del vatten hamnar inte i närheten av de växter som vattnas, vilket är slöseri. Detta är kostsamt och också är miljövänliga, eftersom vatten kan avledas från naturområden som behöver vatten för att föda krav för vatten på gårdarna.

En alternativ metod innebär en liten bevattning tryck spray åstadkoms med hängande ledningar. I stället för att spruta vatten upp och över rören låta vattnet rinna rakt ner. Detta kräver mindre tryck och mindre vatten, sparar energi och vattenförsörjning. För ännu högre effektivitet, kan en droppbevattning system användas, även om sådana system är dyra att installera och underhålla, vilket kan bli ett stort hinder för trädgårdsodlare och gårdar överväger detta alternativ bevattning metod.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.