Vad är Rotary Pumpar?

positiv förskjutning roterande pumparna pumpar som rör sig vätska enligt principerna för rotation. Tomrummet som uppstått genom rotation av pumpen fångar och drar i vätskan. Roterande pumpar är mycket effektiva eftersom de naturligtvis bort luft från de linjer, vilket eliminerar behovet av att lufta raderna manuellt.

positiv förskjutning roterande pumparna också har sina brister. På grund av arten av pumpen, måste avståndet mellan roterande pump och ytterkanten vara mycket nära, vilket kräver att pumparna roterar i långsam, jämn hastighet. Om roterande pumparna drivs med hög hastighet, kommer vätskor leder till erosion, mycket som havsvågor polish stenar eller urholka sten i sanden. Roterande pumpar som upplever sådana erosion visa så småningom tecken på större frigång, som gör att vätskan slinka igenom och försämrar pumpens effektivitet.

positiv förskjutning roterande pumpar kan delas in i tre huvudtyper. Kugghjulspumpar är den enklaste typen av roterande pumpar, bestående av två redskap som anges sida vid sida med sina tänder insnärjd. Den växlar vända oss bort från varandra, vilket skapar en ström som fällor vätska mellan tänderna på redskap och ytterhöljet, så småningom släppa vätska om ansvarsfrihet sidan av pumpen som tänder maska och gå runt igen. Många små tänder upprätthålla ett konstant flöde av vätska, samtidigt som färre och större tänder skapa en tendens till att pumpen ansvarsfrihet vätskor i korta, pulserande gushes.

Skruva pumpar är en mer komplicerad typ av roterande pumpar, med två skruvar med motsatta tråd-dvs en roterar medurs och den andra moturs. Skruvarna är var monterade på axlar som löper parallellt med varandra, axlarna har också redskap för dem att överensstämma med varandra för att vända axlarna tillsammans och hålla allt på plats. Den vridning av skruvar, och därmed schakt som de är monterade, drar vätskan genom pumpen. Som med andra former av roterande pumpar är clearance mellan rörliga delar och pumpens hölje minimal.

Moving vingpumpar är den tredje typen av roterande pumpar, som består av en cylindrisk rotor innesluten i en liknande formad bostäder. Eftersom rotorn roterar, det skovlar fälla vätska mellan rotorn och höljet, dra vätskan genom pumpen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.