Vad är Quonset Huts?

En quonset koja erbjuder en robust, portabel, lätt att montera, förtillverkade stål byggnad som ser ut som en aluminiumburk i två halvor på längden och ställ på marken. Utvecklats som svar på bostadsbristen för soldater under andra världskriget, hyddor quonset inte bara löst logistiska problem utomlands men blivit populär bland civila. Idag är det många som köper kit för att bygga en quonset hydda av stålbågar och korrugerad plåt till hus fordon, djur, företag hem och försörjning.

Den brittiska utvecklat en grundläggande metallstruktur under första världskriget kallas en Nissen hydda som kunde uppföras snabbt av outbildad arbetskraft och tas ned varje gång ett regemente flyttade. Under andra världskriget försökte USA en liknande byggnad för att skydda bestämmelser, marinsoldater, soldater, flygplan på tillfälliga landningsbanor, och avdelningar på sjukhus. I 1941, ingenjörer och utvecklare byggt en sådan struktur i Quonset, Rhode Island, det var lätt demonteras för en liten volym, och enkelt att sätta upp natten med en liten besättning.

ursprungliga storlek militära quonset hyddor var 48 fot (15 m) lång och 20 fot (6 m) bred med de flesta av golvytan användbara. Halvcirkelformade, med stöd förstärkt stål revben ett skikt av korrugerad plåt fungerar både som tak och väggar. Ofta, förutsatt plywood eller bara marken en enkel golv. Regeringen fördelade på över 160. 000 tillverkning kit lämplig för miljöer med tung snö, skyfall dränkte eller tropiska solljus. En variation förlängas takets överhäng några meter för att skydda den från erosiv regn eller kvävande värme. Större modeller 100 fot (30 m) lång och 48 fot (15 m) bred.

För sin effektivitet och funktionalitet, några byggnader har ut-utföra grundläggande quonset stugan. Moderna förbättringar innefattar takfönster, fönster, avlopp, ledningar, isolering, verandor, innerväggar och stiftelser cement för fast installation. Civila fortsätter att köpa den enkla hyddor från privata tillverkare att installera på deras gård, fruktträdgård, egendom eller småföretag som ett system för lagring, utställning, garage, tillfälliga familj boende, båthus eller lada.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.