Vad är Putty lim?

Putty lim är ett material som används för att fästa föremål på en yta. Den självhäftande är ett mindre skadligt alternativ till nubb och tejp för att de lämnar affischer och bilder på väggen. Kitt lim är också bra att hålla samlarföremål och troféer från att glida runt på ytan av möbler.

Det finns många märken av spackel lim tillgängliga, att välja så en är en fråga om personlig preferens. I allmänhet är det giftfritt, lätta att rengöra från de flesta ytor, säkra och enkla att använda. Det är typiskt återanvändbar vilket gör det lätt att flytta runt saker på väggarna.

Putty lim fungerar på många olika ytor. Förutom bindning till väggar och papper, den fungerar också på gummi, plast, trä, läder, metall och glas. Det finns olika styrkor av spackel lim tillgängliga, från en lätt lösning som fungerar bra för att hänga upp affischer i sovsalar till tyngre, jordbävning spackel, som kommer att inneha tavlor på väggen i flera år.

Det finns många innovativa användningsområden för dessa lim också, vilket gör det en bra produkt att ha runt huset. Använd självhäftande kitt för att hänga dekorationer födelsedagsfest snabbt och enkelt, vilket gör rengöring en vind. Ta en nypa spackel lim, och använda den för att rensa bort damm från datorns tangentbord eller andra hårda till rena områden. Tänk på att en gång använts för rengöring, kommer spacklet att förlora en stor del av sin klibbighet, och kommer inte att vara lämpliga för användning som bindemedel.

I paketet kommer kitt självhäftande förbli frisk och redo att användas på obestämd tid. Ur förpackningen, kommer det att förlora så småningom några av dess vidhäftning och torka ut. De flesta märken behålla sin klibbighet under minst 10 år under användning. För att hålla lim i toppform så att det förblir klibbig så länge som möjligt, inte användas på områden där den utsätts för direkt solljus eller hög värme. Dessa villkor kommer onaturligt påskynda torkningen.

Vissa typer av lim kitt är så säkert att det kan vara svårt att ta bort det objekt de är säkerhet. Försök inte att dra objekt direkt från väggen eller möbler. Håll istället objektet nära det område där kitt ligger och vrider lätt.

En av de viktigaste skälen folk vill använda lim kitt är att det tar så lite av det kitt för att säkra ett objekt. Lätt poster tar ett belopp om storleken på en ärta att hålla. Tyngre poster kan ta en större nypa. För maximal innehav förmåga, använda flera mindre krm lim för att hålla föremål på plats, snarare än en eller två stora klämmer.

Putty lim är säkert för nästan alla hem ytor. Även om det kan lyfta av färg som är äldre och redan flagnande kommer det inte skada färg som är i gott skick. När de tas bort kommer det inte lämna några rester efter och inte färgas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.