Vad är Klimat Design?

Klimat design är en metod där system för att kontrollera inneklimat utformas och installeras. Denna praxis kan också omfatta den övergripande utformningen av strukturer som helhet att utföra inomhus mål klimatkontroll. Uppvärmning och kylning yrkesverksamma arbetar med klimat-design, som är arkitekter, ingenjörer, entreprenörer och andra yrkesverksamma inom byggsektorn. Bra klimat design kan göra en avgörande skillnad när det gäller att hålla inomhus frisk och behaglig.

Målet för klimatet konstruktion är oftast att nå och upprätthålla en stabil temperatur. Helst ska systemen stödja ett mycket effektivt sätt att göra detta, med vissa byggnader utformas så väl att värme-och kylsystem sällan behöva sparka på. Förutom att hålla temperaturen stabil och bekväm, klimat designers också överväga frågor som luftcirkulation, och de omfattar sådana frågor som finns naturligt ljus i sin konstruktion.

yttre klimatet är en viktig faktor i klimatet design. Arkitektur stöder ofta klimat design genom att göra en del av arbetet automatiskt så att klima-system behöver inte jobba så hårt. I varma klimat, till exempel strukturer är vita och reflekterande, och kan ha tjocka väggar, så att de förblir svala inne. Strukturer kan också ha många fönster, block vind och andra funktioner som främjar luftcirkulation. I ett kallt klimat, luft från utsidan inte är önskvärt, och utformningen av en byggnad kommer att arbeta för att begränsa detta.

Klimat designen inkluderar installation av värme-och kylsystem, om så motiveras av klimat, tillsammans med system som fläktar som är avsedda att flytta luft genom byggnaden. Åtgärder som luft axlar, fönster som lätt kan öppnas och stängas, och andra passiva system kan användas för att hålla kontroll på temperaturen utan att spilla energi. Till exempel orientera en byggnad mot norr på södra halvklotet säkerställer att byggnaden blir så mycket värmande solljus som möjligt, vilket kommer att minska bördan för ett värmesystem.

Klimat design också innefattar hantering av rum som måste vara stängda av olika anledningar. En server gård, till exempel, måste kontrolleras av säkerhetsskäl, och det kan också bli mycket het. Därför måste klimatet konstruktionen att fungera i en varm, sluten miljö för att få temperaturer ner så att systemen i rummet inte hotas. På samma sätt som innehar celler i ett fängelse måste utformas noggrant för att undvika kvävande fångar under varma dagar. Dessa typer av rum kan skapa speciella behov utöver de grundläggande behoven för en hel-struktur klimat design system.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.