Vad är Karnaubavax?

Karnaubavax är ett botaniska produkter som används i ett stort antal branscher. Ibland kallas "Queen of Wax", karnaubavax har en mycket hårdare smältpunkt än andra vaxer, och är också mycket svårt. Detta gör den idealisk för att skapa extremt starka beläggningar för golv, bilar och annat som ser hårt slitage. Dessutom verkar karnaubavax i godis, polermedel, lacker, kosmetika, och på många andra ställen. Även karnaubavax har i stor utsträckning ersatts av syntetmaterial, är det fortfarande produceras och används i många delar av världen.

En brasiliansk träd formellt heter Copernicia prunifera och även känd som fläkten eller karnaubavax handflatan är källan till karnaubavax. Palmen har breda fläkt som löv bifogas tandad stjälkar. I varmt och torrt väder, utsöndrar anläggningen vax för att skydda bladen från skador. Människor som vill samla vaxet torka bladen och sedan slå dem för att driva bort de gulaktiga till bruna vaxartad beläggning, som oftast flingor av. Vaxet är raffinerad och blekt innan det används. Karnaubavax palmer kan leva i extrema miljöer på grund av sin skyddande vax beläggning, vilket gör dem ett utmärkt val av gröda för lantbrukare att arbeta med dålig jord och väderförhållanden.

En temperatur på 172 grader Fahrenheit (78 grader) krävs för att smälta karnaubavax. Det är inte heller lätt löses upp. Vatten kan inte bryta ner ett lager av karnaubavax och endast vissa lösningsmedel kan, ofta i kombination med värme. Detta innebär att karnaubavax är mycket hållbara. Används vanligt, kan det göra något vattentätt och slitstarkt. Kombinerat med saker som nyanser och färger, kan karnaubavax användas för att skapa en bestående färgat lack. Så småningom kommer hårt slitage band karnaubavax från de flesta ytor, men ett nytt lager kan appliceras på nytt. I äldre hus med trägolv och fixturer, karnaubavax troligen användes som ett balsam någon gång.

Ämnet används ofta i stället för eller i kombination med andra vaxer på grund av hur starkt det är . Många surfare, till exempel använda vax för deras styrelser som integrerar karnaubavax. Det används också för att plattorna bestryka papper, tandtråd, och som ett vegetariskt alternativ till gelatin. Inom läkemedelsindustrin, karnaubavax verkar ofta som en tablett beläggning, och det visas i ett antal av förpackade livsmedel. Till skillnad från många andra vaxer, kommer en karnaubavax finish inte flagna med tiden blir det bara trist. Detta gör den idealisk för platser där en flagnande yta skulle se ful.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.