Vad är Glasfiber Paint?

Glasfiber färg består av flyktiga organiska föreningar, polymerer, och pigment. Flyktiga organiska ämnen är vätskor som snabbt avdunstar. De håller pigment eller färg, i suspension medan glasfiber färg appliceras och torkar snabbt. Polymeren är bindemedel, vilket gör att pigment partiklarna att binda samman. Det är en plast kemisk förening som innehåller polyuretaner, polyestrar eller epoxi. Andra typer av färg bindemedel kan innefatta akryl melaminplaster, eller olja, men dessa kommer inte att ge ett effektivt resultat på glasfiber.

För att förstå glasfiber måla är det viktigt att förstå glasfiber själv. Glasfiber är ett tunt, men ändå lätt, material som hårdnar till en substans ungefär som plast. Både vatten och solljus skadas med tiden på grund av vatten intrång eller solljus orsakar plaster att bryta ner. Målning av glasfiber inte bara förbättra hur det ser ut, utan även skapar en barriär mellan den och element. Denna färg är vanligen används för glasfiber dörrar, badkar, duschar, båtar, glasfiber bil fendrar och mycket mer.

Det finns en betydande kostnader och det arbete som går längs med användning av glasfiber färg, så den kostnad som du är villig att sätta i jobbet är det första övervägande. Det finns också olika typer av glasfiber, såsom epoxi, som epoxy-baserad färg ger bästa resultat. För polyester-baserade harts bör polyester-baserad färg användas. Använder liknande föreningar kommer göra färgen fästa bättre till ytan.

Att förbereda ytan för målning är viktigt, liksom ett klimat där det är målat. Fuktigheten bör vara under 60 procent och temperaturen ska vara mellan 65 och 90 grader Fahrenheit. Om det finns för mycket fukt kommer vattendroppar att vara instängd i färg-och beläggningen kommer att vara tråkigt, och kan också orsaka laminatet att bryta ner. Om den omgivande temperaturen är för låg, kommer färgen inte hårdnar, och om den är för hög kommer den att hårdna nästan omedelbart. Paint behöver tid för att jämna ut och bli smidig.

Glasfiber färg kommer inte att hålla sig väl till fet, fet eller blanka ytor, så rengöring och slipning av glasfiber är ett väsentligt steg före målning. Ett fint sandpapper bör användas för att försäkra lagom strävhet för färgindustrin följa. Med hjälp av en primer kommer hjälpa ett band mellan yta och färg, och kommer att lägga till en extra fuktspärr.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.