Vad är Etanol alkohol?

Alkohol är en destillerad produkt. Etanol alkohol, kallas ibland etylalkohol eller korn alkohol, är ett tydligt ämne ofta av jästa sockerarter. Den kan användas för industriella ändamål, såsom tillverkning av parfymer och sprängämnen. Den kan även användas som livsmedel i produkter som medicin eller sprit. När etanol alkohol konsumeras, kan det påverka det centrala nervsystemet.

Etanol alkohol har både en lukt och smak. Det är ett flyktigt ämne, vilket innebär att det snabbt avdunstar, och det är också brandfarligt. Det kan, och ofta är, blandas med vatten och andra organiska ämnen. Kommersiella etanol lösningar kan ofta hittas som innehåller 95 procent etanol och 5 procent vatten. Om en person vill göra en sådan lösning i ren etanol alkohol finns torkningen ämnen som kan tillåta honom att göra det.

Stärkelse som potatis eller majs kan användas för att framställa etanol alkohol. För att göra detta måste dock den stärkelse först delas upp i enkla sockerarter. Jäsning av socker för detta ändamål kan vara ganska komplexa. Processen kan innebära en kombination av enkla sockerarter, vatten, jäst och ammoniak.

Etanol kan också syntetiskt framställt av acetaldehyd eller från eten. Acetaldehyd är ett naturligt förekommande ämne som används vid framställning av kemikalier. Eten är en växt hormon används också i kemiska processer, bland annat några som syftar till att påverka mognaden av produkt.

Alla etanol alkohol inte är förbrukningsvaror. En del etanol är denaturerad. Dessa produkter innehåller giftiga ämnen att människor inte ska svälja. En vanlig orsak till denaturera alkohol är att undvika punktskatterna. Om alkohol konsumeras, exempelvis med alkoholhaltiga drycker, kan det bli föremål för sådana skatter och andra restriktioner.

Teknisk sprit ofta betraktas som en råvara. Det används i tillverkningen av andra produkter såsom gummi och lacker. Den kan också användas som fordonsbränsle eller som tillsats för andra drivmedel. När en sådan produkt är gjord av en gröda, såsom majs eller sockerrör, är det vanligtvis kallas ett biobränsle.

Även etanol som kan konsumeras fortfarande betraktas som giftigt för människokroppen. När en person dricker alkohol, är det absorberas i blodet. Det tas till hjärnan och producerar en effekt. Kroppen omedelbart försöker att eliminera denna främmande ämnet, och därigenom producerar levern acetaldehyd.

Eftersom processen att framställa etanol alkohol är komplicerad och i tid, så är kroppens process för att eliminera det. Det finns en gräns för hur mycket alkohol i kroppen kan göra sig av inom en timme. Ju mer en person dricker överskrider denna gräns, kan fler andra kunna märka effekter som etanol alkohol kan producera.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.