Vad är Diamond Paste?

Diamond pasta är en typ av polering sammansatta tillverkad av fint malet eller pulveriserat partiklar diamant, och någon form av vätska, vanligen vatten baserad. Diamond pulver i sig är helt enkelt diamantpasta utan vatten eller annan vätska bindemedel. Det kan komma i en spruta för mer exakt ansökan, eller ens kommer i en liten pump-sprayflaska. Några tillverkare av diamantpasta producera pastor i olika storlekar gryn i särskilda färger. Färgkoda diamantpasta kan underlätta att välja rätt storlek på grus för ytan som ska poleras.

Diamond klistra kan användas för att polera eller slipa olika verktyg och ytor. Diamantpasta rekommenderas för fint polering olika metaller, inklusive metall blad och andra ytor av metall. I fråga om en metall blad, naturligtvis, diamantpasta inte bara polerar den plana ytan av bladet, men också fint skärper skär ytan. Diamantpasta är lämplig att användas på keramik, glas och mineral ytor. Den kan också användas för att rengöra ytor tillverkade av ovan nämnda material.

Använda diamantpasta att slipa ett metallföremål anses vara det bästa sättet att få de skarpaste kanten möjligt. När det används på detta sätt, kan det också kallas diamant läppning pasta, som finns i ett antal olika typer med olika storlekar gryn. Storleken på grus mäts i mikrometer. Med andra ord är ett en micron diamantpasta en pasta med grus partiklar en mikrometer i bredd. En micron motsvarar en miljondels meter eller 0. 00003937 inches (0. 000001 m). Ju mindre sand, desto mer fint slipad kanten vara.

Diamond pasta kan utövas med en putsduk. En produkt som kallas diamantpolering extender vätska kan användas för att hjälpa till med jämnt fördela diamantpasta på polering trasa. Detta i sin tur ger en jämnare lack. Diamantpasta kan också användas med ett verktyg som kallas en stropp, men detta är mindre vanligt. En stropp är en handhållen, platta, paddel-liknande verktyg som är gjorda av syntetiska material. Den stropp är platt och tom, kanske med rundade kanter. Diamond pasta eller något annat polering ämne, tillämpas på bladet av verktyg, och strök sig mot den plana ytan av stropp.

Material som är svåra att polera kan kräva en viss typ av diamantpasta kallas polykristallin diamant pasta. Denna typ av diamantpasta skiljer sig från den typiska monokristall diamantpasta i att diamant grus partiklarna är av annan form. Grit partiklar i en monokristall diamantpasta är plattare i formen, har färre skär, och dessa kanter är längre. Partiklarna i ett polykristallinska diamantpasta är mångfacetterade, och klotformig. Detta innebär att partiklarna i en polykristallin diamant pasta har fler kanter.

Fler skäreggar på diamond partiklar skapa en mer slipmedel kornstorlek än andra pastor. Diamond pasta med polykristallinska grus kan användas för att rengöra en yta, följs sedan av en diamant pasta med en mono-slippapper för mer fin polering.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.