Vad är Climate Control?

olika former av industri delar eller hela maskiner kan behöva produceras under viss temperatur och andra specifikationer. På samma sätt kan lagring av vissa produkter är nödvändig så kallade kontrollerade miljöer. Ansträngningarna för att försäkra sig om att produktion eller lagring av producerade saker uppfyller vissa specifikationer kallas klimatkontroll, och det finns många industrier där klimatet måste hållas inom ett visst utrymme, så att produkterna förblir genomförbara eller är överlägsna i kvalitet.

Till exempel, i många av de stora vingårdarna, finns viss oro över hur man förvarar vin under och efter jäsningsprocessen. Detta sker ofta på en direkt nivå, där temperatur och andra aspekter såsom fuktighet styrs inifrån vin lagring eller jäsning enheter, till exempel ståltankar. Att förebygga dessa miljöer från att bli för varmt eller för kallt är tänkt att skapa bättre vin och förebygga nedbrytning.

Efter jäsning processer är ofullständiga eller om de äger rum i flaskan måste vingård vrid det tankar till det bästa sättet att kontrollera kvaliteten på vinet genom yttre temperatur. De kanske vill vin lagras i minst halv-kalla miljöer som saknar fukt. Vingårdar att hålla sitt vin på plats kan bygga stora rum för lagringen, om klimatkontroll utnyttjas för att behålla optimala temperaturen för äldre eller för att lagra till sjöfarten.

Det finns många andra företag som behöver någon typ av klimatkontroll . Ett starkt behov av att bygga många datordelar skapar sval och dammfria miljöer som bidrar till att producera den bästa mikrochips, förädlare eller samla ihop hela datorer. Normalt sådan kontroll har uppnåtts med hjälp av HVAC (värme, ventilation och kylning) system som har akuta sensorer. Dessa sensorer, när lämpliga för att bygga eller rummets storlek, bidrar till att automatiskt justera som temperatur och /eller fukthalt i rummet skift, upprätthålla den önskade klima tänkte mest lämpliga av verksamheten.

Medan bygga saker i en miljö med klimatkontroll kan vara önskvärt ur ett tillverknings-synpunkt finns det oftast fler än en faktor som måste beaktas. Människor ofta måste arbeta i det klimat-kontrollerad miljö och bestämmer optimalt klimat har att ta hänsyn till hur människor kommer att reagera på det. Varje produktion eller lagring av någonting som behöver extrem hetta eller kyla kan vara svårt för arbetstagarna.

Företag kan gå i flera riktningar i denna fråga. De kan begränsa tiden i mycket icke-beboelig miljöer klimatkontroll eller de skulle kunna ge någon form av skyddskläder som kan bäras medan man arbetar i dessa miljöer. Till exempel bär dykare som matar fisk i akvariet särskilda kläder för att göra detta, vilket betyder att han kan andas under vattnet och kommer inte att få kylda om vattnet är inställt på en optimal temperatur för en viss typ av fisk. Människor som arbetar i församlingen i svalare temperaturer kan behöva bära varmare kläder och handskar för att arbeta, så de kan fortsätta att arbeta effektivt i ett klimat som inte är särskilt bekvämt för människor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.