Vad är Cinder Blocks?

Vissa byggprojekt kräver en större murad block än en vanlig tegelsten, men stabil betongsten kan bli mycket dyrt och mycket tung. En gemensam kompromiss är till stor del ihåliga murade block kallas aska block . Cinder block är också ibland kallas betongsten, vind block, eller betong mursten (CMUs), men dessa begrepp har nyanserat skillnader mellan dem. Cinder block är i allmänhet lättare än massivt betongblock, vilket gör dem lättare för tegel murare att placera på plats. Den ihåliga utrymmen i aska block ger också vissa fysiska isolering eller tillåta armerad betong som ska hällas in i raderna av murverk.

Cinder block skiljer sig från betongsten på andra sätt än deras ihåliga design. Lättbetong är gjorda av en suspension av Portlandcement och små aggregat, som t. ex. små stenar eller grus. Cinder block, å andra sidan, är gjorda av en blandning av Portland cement och aska, den dammiga rester av bränt kol. Resultatet är en lägre vikt block formas till en rektangulär murverk block. Även om många människor använder begreppen "aska block" och "betongblock" omväxlande, kommer en sann aska block alltid lättare än ett betongblock och strukturen på aska block kan vara tuffare än färdiga betongblock.

När murare arbetar med aska block, använder de i regel tekniker densamma som för vanliga block om. Alternativet raderna av aska block är noga kompenseras så att det andra skiktet stabiliserar först. En linje av murbruk läggs ner mellan aska block, så de faktiska måtten på en standard aska block kan justeras något för att anpassa den mortel. Hörnen får färdiga ut med halv block, eller sammanflätade för att skapa en fyrkantig struktur.

Eftersom aska block inte har ett betydande draghållfasthet, är betong ofta hälls vertikalt i den ihåliga avdelningar att tillhandahålla mer stabilitet och styrka. Ett järnspett kallas armeringsjärn placeras ofta stående i ihåliga avdelningar samt att förstärka hälls betong. Det är inte ovanligt att se rader av aska block med längder av exponerade armeringsjärn på byggplatser.

Problemet med att använda armerad betong med standard aska block block placering. Standard aska block måste noggrant träs över den armeringsjärn innan de kan sättas i verket. Detta kanske inte är ett problem för kortare projekt såsom hemmet fonder, men det skulle vara svårt och tidskrävande att tråden enskilda aska block över 20 meter delar av armeringsjärn. Det finns en lösning på detta problem, dock.

Vissa aska block, kallas block med hastighet i byggbranschen, är öppna, oftast formad som bokstaven H . Dessa block med hastighet kan manövreras runt befintliga armeringsjärn och lutas på plats av en kunnig murare. Standard aska block är perfekt byggmaterial för små byggprojekt runt om i hemmet eller trädgården, men block med hastighet passar bättre för större byggprojekt där avsevärda mängder av armerad betong skulle krävas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.