Vad är Chimney murbruk?

Skorsten murbruk är en typ av murbruk som är avsedd att användas i skorstenar. Ansökningsprocessen murbruk till en ny skorsten är känd som pekar, medan reparationer kallas repointing. En relaterad process, tuckpointing, innebär användning av två kontrasterande färger av murbruk för att skapa illusionen av en mycket fin led. Många järnhandeln säljer skorsten mortel och kan beställa specialprodukter efter önskemål.

Liksom andra typer av murbruk, är skorsten murbruk ett lim produkt som är konstruerad för att hålla delar av murverk såsom tegel eller stenar tillsammans. Förutom att de fungerar som ett klister, måste skorstenen murbruk även vara litet värmebeständigt så att det inte kommer att skadas av höga temperaturer i skorstenen. Morteln håller skorstenen stabil och hindrar vatten från att tränga in i skorstenen och den omgivande strukturen. Skorsten murbruk säljs som ett torrt pulver som måste blandas av användaren när det behövs.

Repointing ofta regelbundet rekommenderas för tegel och skorstenar sten. Om murbruk får röta, kan det destablize i skorstenen, vilket kan skapa en farlig situation. Som murbruk sprickor och bryts ned, medger det också vatten, vilket kan skapa vattenskador, främja tillväxten av mögel och låter tegel att spricka från stress. Skorstenar bör regelbundet inspekteras från toppen till botten för tecken på skador på murbruk och repointed snabbt när skadan upptäcks.

Om fångas tidigt kan skador på skorstenen murbruk repareras av en husägare, som arbetar i en dag eller helg för att försiktigt ta bort gammalt murbruk del för del och ersätta den med fräsch skorsten mortel. Det är bäst att göra detta när skorstenen inte kommer att användas inom en snar framtid, så att murbruk gott om tid att bota. Helst ska en månad åka, även om vissa produkter kan ha flera särskilda rekommendationer.

Om murbruk är svårt skadad, är tegel spruckna eller saknas, eller skorstenen verkar vara notering eller hängande, det är inte säkert att utföra repointing som en gör det själv projekt. En professionell bör tas in för att avgöra om skorstenen kan eller bör räddas, och att göra jobbet. Det kan bli nödvändigt att riva och bygga om skorstenen om den är illa skadad. Människor som försöker fastställa instabila skorstenar sig kan vara i riskzonen för att orsaka en skorsten kollaps, som skulle kunna orsaka allvarliga skador och /eller materiella skador.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.