Vad är Chasing Tools?

Chasing handverktyg är sådana verktyg som används för att skapa struktur mönster i en yta som trä, läder, metall eller lera. Samtidigt jagar ofta förknippas specifikt med skärande bearbetning, är det en teknik som kan användas i andra medier också. Jagar också råkar vara en av de äldsta dekorativ konst, med exempel på jagade metall som finns i många arkeologiska platser. Många jagar verktyg är gjorda av metall, med olika val är tillgängliga beroende på det material som en avsikt att jaga.

Chasing kan ta sig många former. Det enklaste jagar helt enkelt rader eller spår som skapats med hjälp av ett spetsigt jagar verktyg. Andra typer av texturer och mönster kan skapas och stämpling verktyg finns också tillgängliga för att skapa stämplat mönster under jaga. Chasing kan också handla om stans eller piercing för att skapa cutout och genomborrade mönster, av vilka en del kan bli mycket komplexa.

I händerna på en mycket erfaren Crafter, jagar verktyg kan användas för att skapa mönster med mycket höga nivåer detaljrikedom och komplexitet. Nyanserad skuggning och andra visuella effekter kan skapas av någon med stadig och kontrollerad händer. Chasing kan också kombineras med andra tekniker som används för att arbeta eller dekoration av materialet för olika visuell effekt. Till exempel kan den användas med RELIEF, där mönstren skapas genom att slå metall från baksidan för att skapa en upphöjd konstruktion.

Många företag säljer jagar verktyg i satser som erbjuder ett urval av grundläggande förrätt verktyg. Dessa paket inkluderar en caddie eller hållare för verktyg, en hammare för att driva dem, och ibland accessoarer som vässar dukar och så vidare. Det är också möjligt att köpa fristående verktyg för specifika behov och projekt. Kit Tools ibland kan vara sämre, eftersom företagen kan kombinera låga kostnader verktyg för att skapa en tilltalande prisvärt paket pris, men i andra fall är de av mycket hög kvalitet.

Vissa människor göra egna jaga verktyg, eller anpassa vanliga föremål för användning i jaga. Metallarbetare slutar ofta att utveckla egna verktyg för att de har mycket specifika behov och de kan göra ett verktyg snabbare än de kan hitta en som finns kommersiellt tillgängligt. För saker som keramik, allt från vanliga köksredskap till pinnar kan användas för att jaga, tack vare aducerade natur keramik. Chasing ofta lärs ut i början keramik klasser att introducera människor till de olika dekorativa tillgängliga alternativen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.