Vad är CAD-ritningar?

Datorstödd konstruktion (CAD) är en process som gör att datoranvändare att utforma ett utbud av produkter och geometriska figurer på skärmen, snarare än att bygga dem för hand. Använda CAD-program kan man skapa och ändra ett objekt för att avgöra hur den kommer att visas och funktion efter den byggs. CAD-ritningar innehåller ofta en datorgenererad bild av mönstret och dess dimensioner, processer och material. CAD-ritningar kan vara antingen tvådimensionell (2D) eller tredimensionella (3D). När ett objekt ritas i 3D CAD är processen ofta kallas rendering och modellering, medan 2D design kallas ofta för "utarbetande. "

CAD-ritningar används i ett stort antal antal industriella produkter och tillverkning. Denna teknik utnyttjas i konst och grafisk design, och ger dessa konstnärer en högre grad av design flexibilitet än andra medier. CAD-ritningar används också i bil-och flygindustrin design, såväl som i utvecklingen av industriprodukter och utrustning. Många specialeffekter som används i film och TV är beroende av datoranimation genereras med CAD-program. Slutligen, CAD-ritningar är en viktig del av byggandet och branscher teknik.

Före uppfinningen av CAD, produkter och planer att bygga ritade för hand. Detta var ett mödosamt och tidsödande process som krävde ett stort antal yttranden, liksom ofta återkommande revideringar. Med introduktionen av CAD-program, ingenjörer och designers kunde snabbt och enkelt skapa och ändra ritningarna. Design företag kan anställa färre personal, och både design och produktutvecklingscykler minskade kraftigt. CAD-program gav också ingenjörer och designers att skapa sina egna teckningar, snarare än att försöka förklara dem för en föredragande, vilket resulterar i mer exakt design.

Även om CAD-ritningar har använts sedan 1960-talet, var det inte förrän slutet av 1980 och början av 1990-talet som CAD-program blev ett kostnadseffektivt alternativ för många industrier. Tidiga versioner av programvaran som åberopats 2D-vektor-design, moderna CAD-ritningar omfattar 3D-modellering kapacitet. Dagens modellering av programvara kan formgivare inte bara dra ett objekt utan att rotera den på en axel, och att se genom objektet väggar från insidan. Denna modell anlagen är särskilt användbart i bygg-och verkstadsindustrin, vilket gör att konstruktörerna att virtuellt "walk-through" en struktur och utforska olika vinklar.

De flesta CAD-program är endast avsedd för Windows eller Linux operativsystem. Komplexa CAD-ritningar kan kräva avancerade grafikkort och höga nivåer av Random Access Memory (RAM), men enklare ritningar kan göras på nästan alla grundläggande dator. CAD-program körs med en vanlig mus, även om vissa professionella designers kan behöva komplettera operationen med hjälp av en digital penna eller ritplatta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.