Vad är Behandlade Lumber?

Kallas ibland för virke behandlat virke är en trä produkt som är infunderas med kemikalier för att förhindra den naturliga processen av förruttnelse. Eftersom behandlat virke är mer varaktig än virke som inte har genomgått behandlingar med kemiska föreningar, denna typ av virke utnyttjas i byggandet av bostäder och andra typer av byggnader. Tryckimpregnerat trä används också för staket och andra konstruktioner som är känsliga för angrepp av insekter eller exponering för ogynnsamma väderförhållanden.

Behandlat virke eller ved är skapad med flera olika processer, beroende på det avsedda ändamålet för trä. Vissa typer av behandlat virke är täckta med bekämpningsmedel som är specifikt för att förebygga termiter och andra insekter från att skada träet. Andra kemikalier används för att göra flamskyddsmedel ved eld eller att bromsa den naturliga processen av åldrande på grund av exponering för extrema temperaturer eller nederbörd. I samtliga fall är tanken att tillverka trä och träprodukter som är extremt stark och har en högre motståndskraft mot röta än obehandlade träslag.

En av de mer vanliga tillämpningar för behandlat virke är i skapandet av stängsel på eller runt fastigheten. Eftersom träet kommer i kontakt med jord och utsättas för regn och annan fukt med hjälp av behandlade virket bidrar till att förlänga livslängden för stängslet. När den kombineras med ett lager färg för att försegla trä, med hjälp av virke produkter gör det möjligt att skapa ett staket som lätt kommer att hålla dubbelt så länge som alla stängsel med obehandlat virke.

Hus, stugor och andra typer av bostäder ofta använder virke för ram av struktur, samt tak och bjälklag golv, dörr-och fönsterkarmar, och trägolven. Medan de flesta former av behandlat virke dyrare än obehandlat trä, innebär den extra hållbarhet mindre tid och pengar ägnas åt reparationer och utbyte.

Det är möjligt att köpa delar av behandlat virke i många hem butiker och lumberyards. Avsnitten finns tillgängliga i olika längder och bredder, vilket gör det enkelt att skära sektioner i längder som är perfekt för nästan alla byggprojekt. Inga speciella sågar krävs för att klippa och trimma virke produkter. Detta innebär att det är möjligt att använda handsågar samt elektriska och gasdrivna sågar för att forma och trimma behandlade virket i något syfte.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.