Hur är papper återvinnas?

Återvinning av papper är ett viktigt sätt att minska avfallet, eftersom papper avfall genereras i enorma mängder varje år över hela världen. Det flerstegsprocess återvinner maximala mängd återanvändbara fiber från returpapper och omvandlar den till nya papper, kartong, emballage och andra pappersprodukter. Även returpapper är inte så fantastiskt effektiv som glas och metall återvinning, är det fortfarande ett utmärkt sätt att spara resurser och förbättra miljön.

Genom att återvinna papper kan ni minska slöseri med träd, vatten och energi förutom att minska antalet föroreningar som avges från papperstillverkning växter. Det beräknas att av returpapper är 40% effektivare än tillverkning av papper från början, och när det görs på ett ekologiskt hållbart sätt, kan det har till och med miljömässiga fördelar. Sätt att göra returpapper ännu mer miljövänlig inkluderar användning av giftfria kemikalier för att bleka det, till alternativa energikällor makten i fabriken, och återvunna vatten för att bearbeta det, i stället för färskt, drickbart vatten.

Återvinning av papper börjar med konsumenten, som sorterar olika typer av papper i behållare för återvinning. Nästan alla papper kan återvinnas, och företag som specialiserar sig returpapper plocka upp matt, glansigt och färgat papper samt kartong. Om deras lokaler är inte behandla vissa pappersprodukter, kommer de säljer vanligtvis dessa produkter till andra företag som kan. På papperet återvinningsanläggning är papper sorteras i typ och märlor, gem och andra föroreningar avlägsnas.

Nästa är pappersindustrin förvandlas till kompost genom att strimlas och blandas med vatten. Den kompost är mosade igenom långa blötläggning och ytterligare blandning, och sedan massa kan användas för att göra nya papper på papper att göra skärmar, ingjutet i kartong, eller användas för att bilda andra pappersprodukter såsom returpapper isolering. Vid behov är det bleks innan den formas till nya papper, men annars är det kvar klart.

Papper är sällan 100% återvunnet, eftersom fibrerna förkorta som papperskälla behandlas. Det måste blandas med ny massa för att göra papper starkare och mer hållbara, och de flesta papper har en livslängd tak för återvinning förmåga: I allmänhet kan papper återanvändas fyra till sex gånger innan det är slut, och det förkortade fibrer fälls ut av dyngan för att de är oanvändbara. Återvunnet papper har etiketter som anger den procentuella andelen återvunnet material för att vägleda konsumenterna.

överblivet avfall från returpapper inklusive bläck, obrukbar fibrer, och diverse föroreningar kallas slam. Slam ibland är begravd på deponier, men det ligger vanligtvis på grödor som kompost eller brännas för att ge energi för papperet företaget. Även bränna slammet avger föroreningar, är det ibland ses som en miljövänlig metod för att driva ett papper bolag och att använda slammet effektivt och i en högeffektiv ugn med ordentlig filtrering, kan föroreningen sänkas kraftigt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.