Hur används kofotar?

En kofot är en metall verktyg som är avsett att användas som ett påtryckningsmedel. Den grundläggande utformningen av en kofot är mycket enkelt, och människor har troligen använt versioner av verktyget i århundraden. Det finns ett brett användningsområde för en kofot, de är vanliga i rivning eftersom de kan användas för att kila fast isär saker, och de används också för att öppna saker som lådor som har spikade stängda. Många järnaffärer lager kofotar, och de kan även beställas direkt från tillverkarna.

En grundläggande kofot är helt enkelt en rak metallstav med en böjd ände. Den böjda änden har en kluven bit metall som kan användas som ett spänne att dra ut spikar och liknande hinder. Den andra änden av en kofot är ofta formad som ett stämjärn, det är också möjligt att hitta kofotar utrustade med handtag i material som är lätta att greppa, vilket gör dem bekvämare att använda. En kofot med en mejsel slut kan användas som ett mycket effektivt kil, genom att köra mejseln i ett litet utrymme och sedan vrida kofot att öppna den.

Begreppet "kofot" har funnits sedan 1400-talet, och det anses vara en hänvisning till foten av en kråka, som böjd slutet av en kofot liknar. Ursprungligen var detta verktyg som kallas en "kofot," någon gång, blev ordet förening, men det är inte exakt klart när detta inträffade. Det är också möjligt att termen härstammar från gamla franska krokodil , som betyder "krok". Kofotar kallas även bända barer eller prybars, och i vissa samhällen kallas de jimmy eller kofot barer.

Det mest typiska materialval för en kofot är stål eller järn, eftersom båda dessa material inte stark och mycket motståndskraftig. Det är också möjligt att hitta kofotar gjorda av titan och andra material specialitet. Vissa företag gör kofotar som inte är elektriskt ledande, vilket kan vara en klar fördel, de är oftast dyrare, eftersom de material som används för att göra dem dyrare. För människor som kämpar med verktyg stöld, färgglada kofot eller kryckor skrikig blommig teman finns också, men färgen tenderar att avta med användningen.

När man väljer en kofot, lönar det sig att titta för en som är tung och mycket robust. En solid kofot kommer att ge produktiva år i bruk, medan den billigare versioner kan nafsa på obekväma stunder. Det kan också vara till hjälp att få flera storlekar av kofot, att se till att kortare eller längre spakarna är tillgängliga vid behov.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.