Hur Hissar Arbete?

Kanske det bästa sättet att illustrera hur hissar fungerar är att ta en virtuell tur till förvånansvärt väl befäst WiseGEEK kontor på 65. våningen i en modern kontorsbyggnad. När du först in i lobbyn kommer du att märka en bank av hissar klustrade tillsammans. Vad du faktiskt ser är en uppsättning dörrar och ett samtal knapp. När du trycker på knappen Ring, är ett kommando skickas till en dator som styr alla hissar. Datorn avgör vilken av hissarna rör sig i en nedåtgående riktning och är närmast bottenvåningen.

När den valda hissen når bottenvåningen, kommandon datorn elmotorn på toppen av hisschakt att stoppa gradvis. När datorn känner av att hissen dörr och lobbyn dörren är på samma nivå, befaller det eldrivna vapen att dra tillbaka båda dörrarna. I detta läge kan du ange hissen själv. Genom att trycka på knappen numrerade "65," du har nu skickat en beställning till datorn som styr alla hissar. Datorn vet att du vill nå 65. Golvet, men vad det faktiskt gör är att använda sig av magnetiska eller optiska sensorer för att räkna antalet prickar på ett långt band som sitter på sidan av hisschakt. När bilen har gått tillräckligt prickar, datorn order elmotorn vrida vinschen att sluta.

Hissar använder stål kablar och en kraftfull vinsch för att lyfta eller sänka sina bilar. För att minska den mängd energi som krävs för att övervinna friktionen och allvar, hissar också använda tung stålplåt som motvikter till personbilar. Dessa motkrafter är knutna till andra sidan av loopar stålvajern, och väger i allmänhet ca 40% så mycket som den högsta belastning gränsen för personbilar. När personbilar går upp, blir en elmotor en vinsch och motvikter falla mot marken. Du kan känna en fläkt om du står framför en grupp av hissar. Denna vind orsakas av motvikter när de passerar ditt golv.

När hissen dator har insett att du har nått 65. Golvet, elmotorer öppna både hiss och dörrar lobbyn. Om du mot förmodan skulle tveka mellan dörrarna, mekaniska och elektriska sensorer bör förhindra att dörrarna stängs. Om det inte finns hiss bil bakom en lobby dörr bör lobbyn dörren inte. Hissar har ett betydande antal redundanta system och säkerhetsfunktioner inbyggda i dem, med nödbroms, boxar ringa och stötdämpare. Chanserna för hissar snap alla sina kablar och rasar till marken är nästan noll.

Tro det eller ej, det finns en anledning till att det ibland tar lång tid för hissar för att nå golvet. Datorn som kontrollerar alla hissar är programmerad att ge så effektiv service som möjligt. Hissar tenderar att gå hela vägen upp innan du påbörjar en resa ner. Om du trycker på en ring-knappen på bottenvåningen, hissarna går upp kommer sannolikt att ignorera samtalet helt. Endast hissar väg ner når bottenvåningen i tid, och det är först efter urladdning passagerare på alla andra våningar. Detta är också varför du kanske måste ta en tur upp innan du når din lägre destination.

Vissa moderna hissar förutse överspänningar vid olika tider på dagen, såsom skift förändringar eller avbrott lunch. Datorer som ansvariga för dessa hissar kan skicka fler bilar till en specifik våning vid en viss tidpunkt för att hantera den plötsliga efterfrågan. De hissar får huvudet ner till garaget nivå eller upp till ett bolag cafeteria, baserad på en historia av hiss användning. Framtida hissar kan hitta andra sätt att tillgodose passagerarnas behov utan de förseningar som orsakats av den nuvarande "upp eller ner" filosofi. Ring knappar kan också ersättas av mer interaktiv utrustning som svarar mot röstkommandon eller elektroniska märken som bärs av anställda som arbetar med specifika golv.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.