Vad är vakuumformning?

Vakuumformning, även känd som varmformning, är en teknik att forma en mängd olika plaster till en form som kallas en bock . Vakuumformning används av hobbyister, designers och ingenjörer, samt i industriella miljöer. Ett vakuum form Tabellen är inte en komplicerad del av teknik-det krävs mekanismer för att värma plast och häll den över ett prov, och en kammare där all luft kan pumpas ut för att bilda ett vakuum, se till att plast nära ansluter till pengarna. Även hemgjord vakuum form tabeller kan vara så precisa att små porer från ekologisk prover kommer att visas i sista rösterna.

Varmformning är bland de äldsta av plast forma tekniker. De flesta av plastprodukter vi ser i vårt dagliga liv tillverkas med denna teknik. Vanliga plast formad med denna teknik inkluderar polystyren, polyeten, polykarbonat och akryl. Första gången användare använder ofta billiga plast styren. I dyrare maskiner som används i industriell process inställningar eller för specialiserade ändamål, en rad olika finjusteras pneumatiska, hydrauliska och termiska kontrollerna.

Processen börjar med att fastställa ett skikt av plast av enhetlig tjocklek på en stabil ram. Denna ram är inne i vakuumkammare. Då ramen är uppvärmd och sakta sänkte över Buck, tills ramen rör vid kammarens botten och den mjuka plasten draperad över den.

Nästa är luft pumpas ut ur kammaren, håller fast plasten till buk i en exakt form. Om formen innehåller alltför djupt hål, "blowouts" kan förekomma, i vilken plast River och processen måste göras om. På grund av blowouts finns begränsningar i form av mögel. Det vakuum i rutan kan skapas genom något så off-the-shelf som en dammsugare. En hög intensitet vakuum är sällan nödvändigt.

När formen är avslutad skall plasten det får svalna. När plasten svalnat, tas det bort vertikalt från provet. Vakuumformning inte skapar en form som omsluter hela formen, men bara en sida, eftersom provet skall ligga på botten av vakuumkammare om inte en särskild monter används. När plasten är svårt att ta bort från mögel, måste en kniv användas till värdering perimetern första.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.