Vad är utmattningssprickor?

Trötthet sprickor sprickor orsakade av upprepade stress på en struktur över en tidsperiod. Många gånger kan utmattningssprickor vara ytlig, men vid andra tillfällen kan de orsaka ett katastrofalt misslyckande som leder till katastrofala resultat. Utmattningssprickor är ett allvarligt tekniska problem som bara kan upptäckas av inspektörer, som kan berätta hur allvarliga sprickor.

kanske mest kända exempel på hur katastrofalt utmattningssprickor kan kommer från en olycka Minneapolis den 1 augusti 2007. Den dagen, under eftermiddagen rusningstid, en bro på motorvägen Interstate 35 över Mississippifloden kollapsade, vilket 13 människor att kasta i döden nedan. Det var en nationell tragedi som orsakade många stater att intensifiera sin politik bron inspektion omedelbart.

Det senare fastställdes av National Transportation Safety Board att bron kollapsade på grund av otillräcklig storlek för stora stålplåtar som används för att ansluta delar av bron tillsammans. Den otillräckliga storlek orsakade utmattningssprickor som så småningom ledde till fullt utvecklad frakturer. När detta ägde rum, inte resten av plattor i en kedjereaktion händelse. Detta är känt som ett katastrofalt utmattningsbrott.

Det finns ett antal egenskaper som är unika för utmattningssprickor. För det första sker de i metallkonstruktioner. För det andra har de även förutsägbara steg. Dessa inkluderar den första spricka, progressiv tillväxt och sista brott som leder till utmattningsbrott.

Även om utmattningssprickor kan vara ett stort problem, de kan också vara mycket förutsägbar i går igenom dessa stadier. Endast en ingenjör kan berätta om utmattningssprickor utgör ett allvarligt problem för en struktur. I vissa fall kan överflödiga bitar på plats för att förhindra trötthet misslyckanden.

Även tanken på utmattningssprickor kan vara skrämmande, kan de också förutses och förhindras i många fall. Rutinmässiga inspektioner på plats ofta utmattningssprickor och göra notera dem. I vissa fall kan reparationer göras snabbt och enkelt genom att ersätta viktiga delar av konstruktionen. De goda nyheterna är att utmattningssprickor hända på utsidan, synliga delar av stål majoriteten av tiden.

Även om mycket av uppmärksamheten om utmattningssprickor kretsar kring broar, bör det noteras att de kan påverka någon stålkonstruktioner och lett till katastrofala resultat någonstans. Stålet räls i järnvägar kan orsaka tåg urspårningar om de misslyckas. Stål i byggnader, om trött nog, kan också misslyckas. Detta är särskilt farligt i FLERVÅNINGS byggnader. Men trötthet fel i byggnader är inte lika vanligt som misslyckanden i andra program.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.