Vad är polyetenfilm?

Polyetenfilm är en hartsaktigt material med termoplast egenskaper som syntetiseras genom att inducera oxidativ polymerisering av etylengas. Graden av tryck som används i produktionsanläggningarna varierar beroende på vilken densitet och smältpunkt av jungfrun polymeren harts som används. Det vanligaste är skivor av polyeten film som tillverkas med hjälp av en process som kallas blåsta strängsprutning av plastfilm, där polymeren plasten smält till dess flöde punkt och sedan pressas genom en dör för att producera ett rör av plast. Medan polyeten är fortfarande mjuka, är röret stängda i ena änden och sedan blåses till blåsa upp och sträcka filmen i önskad längd och tjocklek. Tjockleken på polyetenfilm kan vara så tunn som 0,0004 tum (10,16 mikrometer).

Införandet av polyetenfilm ansågs banbrytande när det gäller dess tillämpning inom förpackningsindustrin. Närmare bestämt har det visat sig vara mycket värdefulla i flexibla förpackningar marknaden. I själva verket har polyetenfilm fångat en majoritet av plastförpackningar segment, som i huvudsak består av påsar och emballage material som används för lagring eller för att skydda mot miljön. Detta inkluderar plast wrap för att skydda grödor, samt vanliga kök wrap används för att konservera mat. Naturligtvis är polyetenfilm också viktigt vid tillverkning av påsar, från kemtvätt skyddskapell att skräp och påsar livsmedelsbutiker.

En anledning till att polyetenfilm dominerar alla andra material som tidigare använts i en förpackning, är dess förmåga att själv -tätning under kontrollerade värme. Shrink wrap, till exempel, skyddar objekt genom att bokstavligen krympa omkring dem att bilda en säl i svar på ansökan av värme. Denna förmåga gör idealisk polyetenfolie för användning vid tillverkning åverkanssäkra förpackningar samt att täta elektriska ledningar. Dessutom kan polyeten ark sys eller häftas ihop, eller till och limmas med lim.

Polyetenfilm används också flitigt i jordbruket där den har många användningsområden. Dels används den för att skydda grödor och utsäde från skadedjur och sjukdomar. Detta material bidrar också till att förhindra flykt av fukt och värme.

De flesta människor är bekanta med polyetenfolie grund av dess förekomst i många konsumentprodukter, har den några mindre kända program. I själva verket är det ofta används inom bygg och anläggning. Bortsett från att uppträda som en presenning för att skydda utrustning och byggmaterial, är det också placeras i de strukturella inredning av byggnader för att hindra invasionen av fukt. Polyetenfilm fungerar också som en filt för att främja härdning av betongplattor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.