Vad är murarcement?

Murcement är en speciell blandning cement som blandas i vissa proportioner med sand och vatten till en stark bindning mortel. Detta murbruk är känd för sin styrka, hållbarhet, estetik och motståndskraft mot atmosfäriska och kemiska angrepp. Den används ofta för murbruk och stuckaturer i stenarbeten, block och tegel murverk, men är inte i sig anses styrka-vis för betong murverk.

Ursprungligen var murverk cement skapades som tidsbesparande, mer tillförlitliga alternativ på plats beredningar av Portland cement och släckt kalk. De är en blandning av Portland cement klinker, kalksten eller hydraulisk kalk fyllmedel och olika tillsatsämnen. Denna blandning är tillverkad under kontrollerade förhållanden i cementfabriker.

Murcement är också kontrolleras och testas så att det överensstämmer med American Society for Testing och Materials (ASTM) standard specifikationer för murarcement. Tillsatserna i tillverkningsprocessen ger hållbarhet murarcement samt vattenavvisande och färg egenskaper. Murverk cement av olika egenskaper används för olika typer av murverk verk.

ASTM klassificerar murverk cement i tre huvudtyper, typ N, typ S och Type M. Typ N murarcement används för att utarbeta allmänna ändamål granatkastare som kan användas vid tillverkning av icke-bärande och yttre faner väggar. Typ S och typ M murverk cement används i bruk för bärande konstruktioner samt under lönegrad nivå och banar murverk.

Dessa murverk cement är maskinläsbara blandas i ASTM angivna gränser för att säkerställa god användbarhet. Användbarhet är viktigt eftersom bruket måste vara plast att den med lätthet kulor och tillämpas med en murslev. Morteln styrelse liv, vilket är den tid det fortfarande är användbar, kan påverkas av förhållandena på arbetsplatsen och få den att torka snabbare.

Med torrt murbruk ger otillräcklig bindning stöd till mursten, och remixa den med vatten flyter murarcement band styrka. Dessutom blir bruket helt obrukbar efter två timmar. Av denna anledning är det tillrådligt att blanda murbruk endast i små, krävs mängder.

Bortsett från morteln murarcement egenskaper beror hållbarhet muras om murare grad av yrkesskicklighet. Det kommer att hjälpa att blanda en mortel den färgen kompletterar mursten, gäller det att hålla sig jämnt mellan dem och korrekt detalj de olika murverk lederna. Det färdiga muras kommer då att vatten-bevis, och kanske står för ganska många år utan att kräva mycket underhåll eller reparationer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.