Vad är markstabilisatorer?

markstabilisatorer hjälpa till att stärka jord och öka dess vattenmotstånd. Detta gör att marken skall användas senare som ett hållbart byggnadsmaterial. Användningen av markstabilisatorer är ganska fördelaktigt, eftersom det minskar rörligheten och därmed eliminera eller minska behovet av ytterligare stöd för kakor eller fylla material vid byggnad. De gamla romarna var de första att experimentera med att blanda kalk med sub-klass grunden mark för att användas som markstabilisatorer. Dessa antika romerska markstabilisatorer misslyckades dock eftersom kalk bara förbättrade ytan.

Dagens markstabilisatorer arbeta snabbt och är billiga. Det finns tre huvudsakliga sätt att använda markstabilisatorer att förbättra jord. En av dessa metoder är att förstärka befintliga marken, vilket förbättrar dess bärighet. Andra markstabilisatorer används för att kontrollera damm genom att förhindra den eller eliminera den helt. Slutligen impregneringsmedel markstabilisatorer hjälpa att bevara det naturliga eller konstruerade styrka av jorden genom att skydda ytan från vatten.

Tillsatser såsom cement, kalk, och kalciumklorid finns ofta i jord stabilisatorer. Vissa markstabilisatorer har också en cement-behandlade bas, vilket ytterligare bidrar till att förbättra markens kvalitet. Dessa mark-cement markstabilisatorer är gjorda av pulveriseras jord, cement och vatten. Ingredienserna pressats till en hög densitet.

markstabilisatorer brukar injiceras i marken genom en reglerad pump med ett tryck på 50 till 200 pounds per kvadrattum (psi), eller 345 till 1. 379 kilopascal. Högtrycks gyttja pumpar ibland också används för att injicera markstabilisatorer i marken. Djupet på dessa injektioner är ofta tre till tio meter (0. Från 91 till 3,1 meter), men de kan så mycket som 40 fot (12,2 meter) djupt. Om marken är hård, hål är förborrade och markstabilisatorer skall införas i marken.

Denna process med att injicera markstabilisatorer i marken kompletteras med uppblåsbar förpackare att täppa till hål grävt i marken. Trycket som skapas av pumpen ger ett större flöde av markstabilisatorer att penetrera marken. När processen är klar visas i marken ett nätverk av horisontella sömmar och vertikal eller kantiga ådror.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.