Vad är konkreta former?

konkreta former formar som används för att hålla betong på plats när det hårdnar, se till att gjutningen i en särskild form. För människor som arbetar med betong, betong former är en viktig del av processen. Det finns många olika konkreta former i bruk, från anpassade formulär som används för att göra konkreta konstverk, till modulära massproducerade formulär som kan användas för att framställa standard konkreta former.

Utan former, när de konkreta hälls upp, kommer den att samla in en stor vattenpöl. Konkreta formulär används för att hålla de konkreta på plats medan den hälls, och att stabilisera den eftersom den innehåller. När betongen har fastställt, vilket kan ta en varierande tid beroende på storleken av betongen Häll och klimat kan mögel tas bort så att betongen har en chans att bota. Härdning är en viktig del av processen och se till att betong är starkt och jämnt in. Efter härdning kan strukturer byggas på eller runt betong och andra uppgifter såsom målning kan utföras.

Betong blanketter kan vara gjorda av trä, plast, metall, skumplast, och en mängd andra material , så länge materialet är stark nog att klara vikten och trycket i betong. Skarvar och Rough i de former brukar fyllas i så att de inte lämnar linjer på betong och så att de blanketter som är lättare att dra bort när betongen är inställd. För strukturella betong kan längder av armeringsjärn eller annan förstärkning monteras inuti formulären innan pour börjar, så att gjutningen runt strukturstöd, vilket gör det mycket starkare.

Flera företag tillverkar generiska konkreta former, vanligen i ett modulärt format som möjliggör för människor att knäppa dem tillsammans. Dessa blanketter kan användas för att forma plattor, väggar, uppfarter och andra betongkonstruktioner. Beroende på applikation kan formulär vara konstruerad för återanvändning, såsom i fallet former som köps av en entreprenör för rutinmässig användning, eller de kan vara för engångsbruk former, som saknar de strukturella integritet som krävs för upprepad användning.

Man kan också bygga konkreta former för hand för en specifik uppgift. Handgjorda Dessa kan också återanvändas, beroende på byggnadsmaterial använda tekniken. Handgjorda formulär används av häller i utmanande områden, eller häller som kräver en ovanlig form som inte kan uppnås med massproducerade modulära former. Konstnärer som arbetar i betong också använda konkreta former i sitt arbete.

En sort på den grundläggande konkret form är isolerande konkret form eller ICF, som avser att sitta kvar efter att betongen hälls. Dessa skum konkreta former ger isolering och strukturell stabilitet till den färdiga anläggningen, och de skära ned på byggtid och övergripande uppbyggnad vikt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.