Vad är invecklade Foam?

invecklade skum är en syntetisk textil tillverkade av polyeten som används som skyddande förpackning och foder material för en mängd olika produkter. Det är en början tillverkas i platt ark som helst från ett till åtta inches i tjocklek (2,54 cm till 20,32 cm), som sedan är mättade med en värmehärdande harts, som trimethylol melamin eller benzoguanamine. Bladen är sedan genom en maskin som convolutes en sida med särskilda planstansar och skapar den karakteristiska ägg låda mönster. Bladen är sedan i två halvor för att få två ark som har komprimerats med det här mönstret på en sida så att de kan vara inkapslade i par. De kapslade paren behandlas sedan med etylen-akrylsyra eller buten-maleinsyraanhydrid, tvärbindande sampolymerer som reagerar med värmehärdande harts att producera tillräckligt med stelhet att skum kan stå på egna ben.

Detta mönstrad skum är känd av många andra namn eftersom den har så många ansökningar. Till exempel är det vanligen kallas akustisk invecklade skum, eftersom det används för att absorbera ljud. När fästas på väggar och andra ytor, den unika berg och dalar i den bearbetade mönster fällan ljudvågor i låg till mitten av frekvensområdet upp till fyra gånger effektivare än vanliga platt skum. Detta gör invecklade skum mycket användbar när brusreduceringen eller privatliv är önskvärt. I själva verket kan detta skum ofta ses foder inuti musiken ateljéer, verkstäder, kontor och laboratorier dator.

En annan vanlig användning av detta material vid tillverkning av sängen kuddar och toppers madrass. För det första ger unika mönster mer dyna än platta skum sedan koniska toppar absorbera fysisk stress och ge bättre viktfördelning. Dessutom tenderar mönstret att svara på kroppsliga konturer genom att anpassa sin form beroende på fluktuerande kroppstemperatur. Med andra ord, skummet "minns" den sovandes form över tid, vilket är anledningen invecklade skum ofta kallas minne skum. Det material som också ger mer luft cirkulation, och många sjukhus använder medicinsk grad invecklat skum som strö för att minska risken för trycksår eller liggsår.

invecklade skum är också ett överlägset förpackningsmaterial. På grund av sin kon-mönster och förmåga att bo, kan produkter vara helt inkapslade när den lindas för sjöfarten för att stå emot rörelse under transport. Några tillverkare av invecklade polyetylenskum göra en antistatisk sort som förpackningsmaterial för datorer och andra elektroniska komponenter. Skummet kan även kapas till passform någon produkt, och finns i olika densiteter och färger.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.