Vad är galvaniserat stål?

Förzinkat stål har gått igenom en kemisk process för att hålla den från korroderande. Stålet blir behandlad i lager av zink eftersom rost inte kommer att angripa detta skyddande metall. För otaliga utomhus, marin-, eller industriell användning, är galvaniserat stål en viktig tillverkning komponent.

Den huvudsakliga metod för att göra stål står emot korrosion är av legeringsmetaller den med en annan metall, zink. När stål är nedsänkt i smält zink, den kemiska reaktionen permanent obligationer zinken till stål genom förzinkning. Därför är zink inte precis en sealer, som färg, eftersom den inte bara bekläder stål; det faktiskt alltid blir en del av den.

zink går genom en reaktion med järn molekyler inom stål och bildar galvaniserat stål. De yttre skiktet är allt zink, men på varandra är en blandning av zink och järn, med en inredning av rent stål. Dessa flera lager är ansvariga för den fantastiska egenskapen för den metall som motstå korrosion inducerar förhållanden, t. ex. saltvatten eller fukt.

Zink skyddar också stål genom att fungera som ett "offer lager. " Om du av någon anledning, inte rost få fäste på ytan av galvaniserat stål, kommer zink få korroderade först. Detta gör att zink som är spridda över överträdelsen eller skrapa för att förhindra rost från att nå stål.

Graden av galvanisering brukar representeras av zink vikt per ytenhet än tjockleken på zink, eftersom detta ger en bättre representation av hur mycket metall har tillämpats. Stål ofta blir galvaniserad efter enskilda delar har bildats, t. ex. hängslen, spik, skruv, balkar, eller nitar. Kommer dock att rå galvaniserat stål i blad tål vissa bockning och formning utan fjällning.

Förzinkat stål kan hittas nästan överallt. Du kanske bor i en stålram hus. Du är utan tvekan omges av stål delar i din bil som gör det möjligt att ta sig ur regnoväder helskinnade. Många människor arbetar på ett kontor med metall tak i galvaniserat stål. Förutom att vara billigt och effektivt, är denna metall populärt eftersom det kan återvinnas och återanvändas flera gånger.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.