Vad är expanderande skum?

Expanderande skum är en produkt som är utformad för att expandera och härda vid kontakt med luften. Den levereras klassiskt i dunkar med sprutmunstycken, vilket gör det enkelt att tillämpa skum i en mängd olika situationer. Det finns ett antal användningsområden för expanderande skum, med de flesta hårdvara leverantörer lagra flera typer som kan användas i många olika applikationer. De flesta företag helt klart listan föreslog och rekommenderade användningsområden för sina produkter på förpackningen, även om vissa konsumenter kan tänka utanför boxen när det gäller sätt att använda expanderande skum.

Klassiskt är expanderande skum lagras under högt tryck. När en användare aktiverar spridarmunstycket, den trycksatta innehållet spruta ut, och de börjar växa. Eftersom innehållet expandera, utveckla de ett skummande utseende och de börjar hårdna. Expanderande skum kan växa exponentiellt i storlek, vilket innebär att människor måste vara försiktiga när de använder det så att de inte tillämpar för mycket. Latex, polyuretan och en mängd andra material kan fungera som en bas för expanderande skum, och vattentät, brandsäkert och andra specialmaterial versioner.

I byggandet kan expanderande skum användas som isolering, eftersom skum har några utmärkta isolerande egenskaper. Den kan också användas för att täta hål, med ökande hem tätningsmedel också användbart för mindre reparationer. Expanderande skum kan användas runt dörr-och fönsterkarmar för att skapa ett tätt, och det kan även användas för att täppa till hål som används av insekter och djur. Expanderande skum kan också användas som bindemedel, med flera företag som gör skum lim.

Människor också utnyttja expanderande skum för att göra avgjutningar av olika objekt. En liten mängd expanderande skum kan infogas i en ensemble och får byggas ut, vilket skapar en kopia av ett objekt. Prop mästare i film och TV använder ofta expanderande skum för detta ändamål skapa lätta, billiga rekvisita som kan vara färdiga att se ut som mer fasta föremål. Tendensen att följa runt en form eller ett föremål också gör expanderande skum användbar för kundanpassade förpackningar, med avlastare gör expanderande skum förpackning för att skydda känsliga objekt i transit.

En speciell typ av expanderande skum används i brand dämpning, särskilt med kemiska bränder. Skummet är utformad för att snabbt fylla ett rum eller plats, förhindrar syre från att nå branden och snabbt kontrollerar den. Vissa brand suppression system är avsedda att avge expanderande skum i en brand, och brandmän kan också använda skum tankfartyg och bärbar skum behållare för att snabbt skum för att en brand.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.