Vad är ett konkret panel?

Allt oftare är byggmästare, arkitekter, och konkreta entreprenörer prefabricerade betong paneler vid uppförande av bostäder, kontor, kommersiella byggnader och fabriker. Konkreta paneler, till sin natur, erbjuder pålitliga, lätta att installera, hållbara, väderbeständig och framför allt, mycket starka strukturella komponenter. Även om en ganska ny utveckling, har konkreta paneler, på grund av deras otaliga fördelar blivit allt mer populärt i byggnaden byggbranschen.

Ett konkret panelen är en bildas ark gjutna betong, vanligen 2 fot till 12 fot (0 . 61 m till 3,66 m) i bredd och 8 fot till 12 fot (2,44 m till 3,66 m) hög. Dessa mätningar är vanliga vägg och dimensioner tak i byggnadens design. Stiftelsen och väggpaneler ofta sitter med den 4 till 6 inches (10,16 cm till 15,24 cm) av krossade och kompakta sten för att möjliggöra ändamålsenlig bärande fördelning av komponenten.

Det konkreta som bildar panelen är huvudsakligen en blandning av Portland cement och ett aggregat som kan vara en kombination av grus och flygaska. Naturligtvis kommer med en grövre stenmaterial, en mer porös konkret resultat efter härdning. Därför kommer bättre prefabricerade betongelement panel tillverkas genom en finare ballast, vilket resulterar i en mer väderbeständig bättre isolerade struktur.

Den främsta fördelen med att uppföra en struktur med hjälp av förtillverkade betong paneler är att panelerna har genomgått en mer kontrollerad härdning eller torkning process som leder till starkare och mindre porös stiftelser, väggar och tak. Konkreta hällde och bildade på byggarbetsplatsen med konkreta entreprenörer är uppenbarligen i händerna på väderförhållandena vid tiden för härdning. Prefabricerade betongelement panel konstruktion, resultatet blir en starkare, mindre porös, högre kvalitet strukturella komponenter, med den extra fördelen att prefabricerade betongväggar och stiftelser kan uppföras på kortare tid.

Ofta betong paneler som skall användas för strukturella väggar och tak kommer att tillverkas med ett isolerande skum stöd. Detta skum stöd inte bara till R-värdet, eller isolering effektivitet, men också stöd i utformandet av konkreta panelen. Dessutom kommer en skum-stödd konkreta panelen inte vara lika tjock som en vanlig panel. Denna tillverkningsmetod minskar avsevärt vikten av konkreta panelen, utan förlust av bärande duglighet, eller väderbeständighet.

Även en rektangulär betongvägg, takluckan är bland de vanligaste formen av förtillverkade betongelement som tillhandahålls av betong leverantörer, flera andra konfigurationer finns tillgängliga, liksom. Betong balkar, pelare, plattor, trappor och till och med dekorativa inslag kan också prefabricerade. Fördelarna med kontrollerade konkreta bota se till att konkreta panel byggandet kommer att förbli en av de mer effektiva och kostnadseffektiva metoder byggnadskonstruktion långt in i framtiden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.