Vad är ett instickslås Chisel?

Ett instickslås mejsel är en woodworking genomföra som används för att skära instickslås lederna, starka leder som vanligen används för att bygga möbler. Instickslås mejslar har långa, tjocka, fyrkantiga blad som kan göra både djupt och grunt nedskärningar. Den mortising mejsel vanligtvis har en trähandtag, den populära valen står ask eller bok, och detta träskaft förstärks av en metall bas ring. Att vara förstärkta med metall på detta sätt, det förstärkta träskaft tål starka slag från en hammare utan sprickbildning.

Det finns olika typer av instickslås mejslar och dessa finns i olika storlekar också. En snickares instickslås mejsel som skulle vanligtvis innehåller en rad verktyg som kan användas för olika ändamål. Till exempel den tunga instickslås mejsel som brukar kallas en "gris klistermärke" kommer att användas för att göra stora nedskärningar. Använda en tung instickslås mejsel första verkligen kan spara både tid och ansträngning. Ett instickslås mejsel lite monteras i en övning kan även användas för att göra djupa skär snabbare. Senare en lägre vikt mortising mejsel, såsom ett skärp instickslås stämjärn, kan användas för att finjustera den skurna för hand.

De vanligaste storlekarna instickslås mejslar är 1 /4 tum (0,64 cm och 3 /8 tum (0,95 cm) stämjärn. Vissa människor klarar sig med hjälp av bara 1 /4 tum (0,634 cm ) en. Den 1 /2 tums (1,27 cm) storlek är användbart för att kapa tjocka trä lager.

För att göra en mortising gemensamt, i linje med den instickslås först markeras med en märkning kniv på trä. Ett instickslås spårvidd, som en märkning spårvidden vanligen tillverkade av hårt trä används sedan för att staka ut instickslås tydligare. När detta är gjort, ett instickslås stämjärn används för att utmejsla skogen. Den instickslås mejsel drivs in i skogen med strategiska hamrar med en hammare.

instickslås mejslar måste hållas i gott skick för att hålla dem ger bra resultat. Det är nödvändigt att hålla utkik efter tecken på att samla in rost och instickslås bladen kommer också att behöva låt slipa från tid till annan. Det kan vara en fråga om trähandtag uppdelningen av upprepad klubba slag.

Komma hög kvalitet mortising mejslar, i första hand, är idealiskt. Det kommer att bidra till forskning marknaden för tillgängliga märken av instickslås mejslar och ta reda på hur användbara dessa har hittats av andra träarbetare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.