Vad är ett fast motstånd?

En fast resistor är en del av en elektrisk krets och används för att minska flödet av el. Motstånd mäts i ohm och är normalt redovisas som antal och sedan enheterna. Till exempel skulle en 750 ohms motstånd skrivas som 750-ohm. Storleken på motståndet grundar sig på antalet ohm och kan variera från stift att boka storlek.

Motstånd finns i två klasser: fasta och rörliga. En fast resistor är satt till ett visst värde och kan inte ändras. En variabel resistor kan hantera flöden på en viss nivå och nedan. Detta är en viktig skillnad och bestämmer när och var ett motstånd bör användas.

När man väljer ett motstånd, är det viktigt att tänka på tre saker: värdet på motstånd, tolerans och märkeffekten. Värdet på motståndet mäts i Ohm. Toleransen anger övre och undre gränser för det faktiska resultatet. Detta mäts i plus och minus procent. Till exempel: en tolerans på 10 procent att motståndet utför inom en 10 procent utbud av motståndet värde som anges i förfrågningsunderlaget.

Effekt visar den övre makt som kan hanteras av den fasta motstånd. Detta mäts i watt. För att beräkna ström, multiplicera motstånd värdet på motståndet med kvadratroten av det nuvarande. Om uteffekten överskrids, kommer motståndet att misslyckas. En tumregel är att använda ett motstånd med en nettoeffekt på två gånger högre än det verkliga el behövs.

Det finns två typer av fasta motstånd: kol och metall film. Carbon film motstånd är utformade för allmän användning och är ganska billiga att producera och köpa. Dessa enheter har en tolerans på 5 procent, med effekter på 1 /8 Watt (W), 1/4W och 1/2W. Det primära problemet med denna typ av motstånd är det faktum att de genererar elektriska störningar.

En metall-film fast motståndet är bäst utnyttjas när en högre tolerans krävs. Dessa enheter har en högre grad av exakthet än motstånd kol film, beroende på vilken typ av material som använts. Det finns en motsvarande ökning i pris, men det kan vara väl värt den tillkommande kostnaden för att skydda andra delar av kretsen.

Vid granskning av de olika typer av motstånd, tycker om den avsedda användningen av kretsen. Välj en tillverkare med ett gott rykte för kvalitet och konsekvens. Ta dig tid att testa motståndet och den krets innan installation för att se alla specifikationer är korrekta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.