Vad är ett betongblock?

Som namnet antyder, ett betongblock är en byggnad eller anläggning block tillverkade av betong. Betong är en sammanslagning av Portland cement, ballast och vatten. Ofta sammanlagda används vid tillverkning av betong block flygaska, eller bottenaska. Både flygaska och bottenaska är en restprodukt, eller slagg, som härrör från förbränning av kol. Därför är några betongblock som kallas aska block.

Den vanligaste betongblock är i huvudsak en 40 till 45-pund (88,18 kg till 99,21 kg) rektangulärt fyllda block. Ordinarie betongblock åtgärd 8 "på djupet med 8" i bredd med 16 "i längd (20,32 cm x 20,32 cm x 40,64 cm. Det finns cement block, så kallade betong tegel, är tillverkad enligt specifikationerna för gemensamma, röda tegel.

En lättare vikt betongblock, tillverkade av lättbetong är också tillgänglig för byggnation. Denna typ av block kallas gasbetong (AAC) block, eller som en autoklav skumbetong (ACC) block. Denna typ av betong block är tillverkade av en blandning som innehåller en pärm med mindre portioner av cement än i de mer vanliga block och en aluminiumpulver tillsammans, tillsammans med vatten för blandning. Fast lika starkt som vanlig betongsten, AAC block är mycket lättare. Den AAC block är dock mycket dyrare än den gemensamma betongblocket, som därför inte används i stor utsträckning.

Vanligast betongblock är fyllda med antingen två eller tre hål i mitten av blocket. Detta görs av flera skäl. Först, detta minskar vikten av blocket. För det andra, armeringsjärn, eller lång stålstång, kan föras in genom borrkärnor för att stärka ett block bärande vägg. För det tredje kan kärnor i blocket fyllas med sand eller grus i en ytterligare förstärkning förfarande.

betongblock finns i en mängd former för olika ändamål. Det finns hack i block för fönster och trösklar dörr, och vinklade block för hörn. Det finns också kilformade block på en rak bas som kallas tak enheter. Dessutom finns sidhuvud och bull-nosed block. Specialitet block kan erhållas lämpligt att de unika kraven hos alla typer av murverk struktur.

betongblock på grund av dess tämligen intetsägande utseende, används oftare i utilitaristiska konstruktioner än för bostadsbyggande. Block kan emellertid vara målade eller överdragna med ett tunt, tonade cement faner att göra dem mer attraktiva. Block är också belagt att säkerställa korrekt weatherizing, och ytterligare isolering för det inre av strukturen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.