Vad är ett återkallande av produkter?

Ett återkallande av produkter sker när en produkt visar sig vara skadliga eller på annat sätt farliga för konsumenterna. Begreppet kan avse ett obegränsat antal produkter från mat, medicin eller hälsa och hjälpmedel skönhet, till elektronik, apparater, möbler och till och med fordon. I vissa fall kan ett återkallande anger bara en varning till konsumenterna om att någon del av produkten kan vara trasig och måste bytas ut eller repareras. I andra fall kan produkten behöva återlämnas till tillverkning för fullständig återbetalning.

Consumer Product Safety Commission är en statlig myndighet som sammanställer en lista återkallande av produkter och innehåller så många uppgifter som finns om varje minns. Du kan registrera dig för en e-anmälan eller söka på webbplatsen. Du kan också ringa ett journummer, 1 (800) 638-CPSC, för mer information.

Ibland är företagen tvingas in utfärdar ett återkallande, även om många gånger de utfärdar ett frivilligt återkallande. I allvarliga fall kan det finnas ett återtag där produkterna helt bort från hyllorna och är inte längre till salu tills de kan visat sig vara säkert.

Den CPSC försöker i allmänhet att ge så mycket information som möjligt om ett återkallande, inte bara för att varna konsumenterna, utan även för att minska panik. Att lära att det objekt du själv inte är den som anges på produkten återkallande listan kan vara en lättnad. Till exempel har om ett visst märke och modell diskmaskin görs i en viss tid varit ansvarig för en brand måste du veta vilken en att se till att du inte äger den återkallade modell.

Om din apparat är föremål för ett återkallande av produkter, kommer du bli informerad om vilka åtgärder du ska vidta. Du kan dock ha möjlighet att koppla av efter lärande som inte din modell för det år din apparat gjordes inte sammanfaller med återkallande av produkter. I vissa fall påminner om, det finns också enkla korrigeringar eller reservdelar som kommer att tillhandahållas utan kostnad för dig, som gör din produkt säkrare.

Andra publikationer och webbplatser erbjuder även information om återkallanden. Om du är orolig att du kan ha en felaktig produkt kan du kolla upp det på webben eller ring tillverkaren eller CPSC. Du kan också anmäla felaktiga produkter till Consumer Product Safety Commission, och rapporten kan leda till ett återkallande av produkter. Att göra en rapport kan mycket väl hjälpa andra människor att undvika skador, skador, eller till och med dyrare att byta ut felaktiga produkter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.