Vad är ett Space Arkitekt?

Ett utrymme arkitekt är en arkitekt som är specialiserat på utveckling inbyggda utrymmen som används i utforskningen av rymden. Space arkitekter är också intresserade av de möjligheter kolonisering och avveckling av rymden. Denna specialitet är mycket unikt, och bara en handfull universitet och högskolor erbjuder utbildningsprogram i rymden arkitektur för människor som är intresserade av att bli utrymme arkitekter. Många utrymme arkitekter arbetar för statliga organisationer som National Aeronautics and Space Administration (NASA) eller privata företag som utvecklar flyg utrustning.

Det finns ett antal frågor som måste hanteras med utrymme arkitektur. Liksom i andra former av arkitektur, utrymme arkitekter måste tänka på hur människor kommer att använda utrymmet, och hur de kommer att samverka med det utrymme och skapar mönster som är trevliga och funktionella. De måste också tänka på behov, såsom viljan att ta itu med mänsklig stress och känslomässiga påfrestningar i rymden genom att skapa inbyggda utrymmen som främjar psykiskt välbefinnande, förutom behovet av att göra ett utrymme som kan användas i låg allvar och ingen allvarlig miljöer.

För ett utrymme arkitekt, finns det ytterligare problem, bland annat en önskan att bygga upp strukturer som klarar miljö-krafter som strålning, är den stam av lanserades i omloppsbana, eller de villkor under vilka stora strukturer är monterade i rymden . Space arkitekter måste också tänka på att utforma utrymmen så effektivt som möjligt för att undvika slöseri med vikt och utrymme, eftersom få objekt i rymden kostar pengar. Ett utrymme arkitekt måste överväga frågor såsom eliminering av slöseri, återvinning, underhåll och andra ämnen, med tanke på de föremål som han eller hon mönster som hela system.

Många människor förknippar arkitekturens område med byggnader, rum arkitekter faktiskt arbetar på en mängd olika projekt, bland annat rymdfärjor, raketer och satelliter. Som ett resultat av många också är behöriga ingenjörer, eftersom de måste kunna förstå de system som de arbetar med och de begränsningar som sin formgivning kan ställas inför. De kan också beröra ämnen som de sammanlagda kostnaderna för ett projekt, och på vilka sätt ett projekt kommer att användas.

Space arkitektur är ett ständigt växande område, ungefär som rymden själv . Ett utrymme arkitekt kan fungera i en rad olika inställningar på en rad projekt med anknytning till utforskning av rymden, och dessa arkitektur yrkesverksamma ständigt förfina sina färdigheter och sin förståelse av de projekt de arbetar med. Människor som är intresserad av att bli en plats arkitekt kan bedriva utbildning i en rymdarkitekturen program, men de bör vara medvetna om att tillträde till sådana program är mycket konkurrensutsatt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.