Vad är ett Ljus Ballast?

En belysning ballast är en del av utrustningen som krävs för att styra start och drift spänningar av elektriska lampor gas ansvarsfrihet. Exempel på ljus gasurladdningshalvljus källor är fluorescerande och neonljus och hög-Intensity Discharge (HID-lampor). Termen belysning ballast kan hänvisa till någon del av den krets som är avsedda att begränsa flödet av strömmen genom ljus, från en enda resistor till mer komplexa produkter.

En belysning ballast måste trafikeras ansvarsfrihet ljus eftersom de har negativa motstånd, vilket innebär att de inte kan reglera hur mycket ström som passerar genom dem. En belysning ballast skall användas för att styra strömmen, annars lätt kan misslyckas. Små ljuskällor kan använda passiva komponenter, som inte kräver någon extra möjligheter att fungera som förkopplingsdon. Ett exempel skulle vara en serie resistor som begränsar flödet av dagens alla sina terminaler. För kraftfulla ljus, skulle dock ett motstånd avfall en stor mängd el, så en mer komplex belysning ballast krävs.

En elektromagnetisk belysning ballast använder elektromagnetisk induktion att ge igångsättning och drift av spänningar på ett gasurladdningshelljus ljus. Inuti varje är en spole av tråd och ett elektromagnetiskt fält som tillsammans omvandlar spänning. En del innehåller också en tändare för hög effekt tillämpningar.

Elektromagnetiska förkopplingsdon begränsa flödet av ström till ljuset, men inte ändra frekvens av ineffekt. Lampan tänds då på varje halv-cykel av strömkälla. Det är därför många lysrör och lampor neon synbart flimmer. Eftersom ljuset tänds på halv-cykler, är graden av flimmer två gånger frekvensen för strömkälla, vilket innebär att ljuset kommer att blinka vid 100 Hz eller 120 Hz. En leda-lag belysning ballast kan minimera flimmer när den kopplas till två lampor genom att växla strömflödet till dem: ett ledande frekvensen av ineffekt och andra släpar efter det.

En modernare typ av belysning ballast är elektroniskt i stället för elektromagnetiska. En elektronisk belysning förkopplingsdon använder Solid State-kretsar för att omvandla spänning, men till skillnad från elektromagnetiska förkopplingsdon kan också ändra frekvensen av makten. Detta innebär att en elektronisk belysning förkopplingsdon hög grad kan minska eller eliminera flimmer i lamporna. Eftersom det använder SSD-kretsar istället för magnetiska band, är det också effektivare och därmed svalare.

grund av sin större effektivitet och förmåga att minska flimmer, elektroniska förkopplingsdon är mer populära än elektromagnetiska don, och används ofta för att ersätta dem. Några tillämpningar kräver dock en elektromagnetisk belysning barlast, såsom förkopplingsdon som måste förvärma eller förkopplingsdon för extremt hög effekt lampor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.