Vad är en underskred Saw?

underskred såg är ett verktyg som används i trä och byggbranschen. En underskred såg är mycket lik en vanlig cirkelsåg. I själva verket är det huvudsakligen en upp och ner cirkelsåg. Även om det används för att skära material, en underskred såg har en något annorlunda funktion och syfte än en vanlig cirkelsåg.

Vid installation av golvmaterial såsom trä i en befintlig bostad eller byggnad, kan det vara nödvändigt att trim dörr sidostycken eller trim så att golv passar under dörren. Detta är särskilt nödvändigt när mattan ersätts av ett massivt golv. När mattan används, SIDOPOST och trim är installerat hela vägen ner till sub golv, vilket skapar problem med att installera fasta golv. När ett fast golv ersätter matta är det oftast nödvändigt att sänka SIDOPOST och trimma bort strax ovanför sub golv. Om detta inte görs, är resultatet efter laskning golvet upp mot trim en oattraktiv klyfta som sträcker sig ner till sub golvet.

Arbetet med att skära av trim-och SIDOPOST gjordes för hand innan uppfinningen av underskrida såg, eftersom inga verktyg fanns som kunde skära parallellt med sub golv och så nära undergolvet som behövdes. Avståndet mellan trim och golv vanligtvis är cirka 1,75 inches (ca 4,45 cm), så motorerna om gemensamma sågar var för stora att använda i detta utrymme. Det enda alternativ var att antingen skära dem för hand eller ta bort trim och sidostycken och sedan skära dem. Båda alternativen var tidskrävande och krävde en hel del precisionskapning.

underskred sågar består av en roterande elmotor som driver en platt, rund sågklinga i ett övergripande sätt. Styckningen församling styrs av en bas som ger inte bara ett stabilt underlag för att skära, men också en halkfri glidande åtgärder. Bladet är fäst en fläns som sträcker sig bort från planet, och detta blad bifogas sedan en drivaxel och konfigureras på ett sätt som gör att den kan användas parallellt med golvet.

Bladet kan justeras vertikalt, men metoden att göra detta har sina brister. Det är oftast en långsam process, och fästen behöver manuell inställning. På grund av behovet av perifera justeringar, är det ofta svårt att se till att bladet förblir nivå.

underskred sågar också tillhandahåller normalt ett vakuum infästning av säkerhetsskäl. Bilagan garanterar att alla sticklingar fångas. Tyvärr, de perifera höjdinställning störa ofta med vakuum infästning, vilket gör användningen av underskred såg komplexa och svåra ibland.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.