Vad är en momentnyckel?

En momentnyckel är ett verktyg som tillåter en att kontrollera cirkulär kraft eller moment, när de ställer in, ta bort eller dra åt en bult eller en mutter. Momentnyckeln finns i många olika stilar och nivåer av komplexitet beroende på dess tillämpningar.

En enkel momentnyckel, en så kallad balk momentnyckel har en skala på nyckeln, som kommer att bestämma mängden av vridmoment som används. Skalan är ansluten till en något flexibel arm som visar omfattningen av moment då momentnyckeln används. Denna typ av momentnyckel kan vara okej för allmänt bruk, men det tenderar att vara något felaktiga i sin mätningar. När ett måste mycket specifikt mäta hur mycket vridmoment, med det enkla momentnyckeln är olämplig.

En annan typ av momentnyckel i ganska allmänt bruk kallas ett klick momentnyckel. Innan du använder nyckel, kan en ställa in nyckeln för att ge ett specifikt belopp på vridmoment och inte mer. När den mängd som behövs vridmoment nås, glider momentnyckeln mekanism så att inte mer kraft kan tillämpas.

Klicka momentnycklar används vanligtvis för att dra åt bultarna på hjulen på bilar. För mycket vridmoment kan remsor av metall som håller bulten, och leda till att hjulet lossnar. Den klickar momentnyckeln kan också användas för att fästa taket bultar, skruvar på cyklar och på något ställe där skruvar och muttrar måste skärpas.

momentnyckeln kan variera mycket i pris. Balken momentnyckel är oftast mycket lägre i pris, men kan vara ett dåligt alternativ, om en kräver noggrannhet i vridmoment. Den genomsnittliga strålen momentnyckel som ett verktyg företag som Craftsman? kostar cirka 20 amerikanska dollar (USD).

En ganska bra gjort skiftnyckel klicka vridmoment kommer vid ett högre pris. Priserna kan variera från 70 till 300 USD eller högre, beroende på storleken av den nödvändiga skiftnyckeln. Människor kan också ha uppsättningar av momentnycklar eftersom inte alla skruvar och muttrar mäter samma. T. ex. någon köpa en momentnyckel för en cykel vill ha en betydligt mindre diameter mätning montering än en person köper en momentnyckel för att dra åt taket bultar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.