Vad är en labyrintpackningen?

En labyrintpackningen är en säl som skapar en komplicerad väg för vätskor att passera igenom, vilket gör det svårt för vätskor att passera hinder som skapats av tätningen eftersom de har svårt att ta sig hela vägen genom labyrinten. Dessa typer av tätningar används i en mängd olika inställningar, och kan användas på objekt som roterar och i övrigt flytta. I själva verket kan rörelsen göra labyrintpackningen ännu effektivare, beroende på utformning.

labyrintpackningen har ett antal spår som interlocktrikå med andra kammar eller tänder. Detta skiljer sig från de flesta traditionella sälar, som använder en enda läpp i ett försök att täta en öppning. Med labyrintpackningen, varje spår fungerar som sin egen läpp, distribuera trycket över tätningen snarare än att koncentrera den till ett område. Medan en labyrintpackningen inte kan hantera höga tryckskillnader kan det användas i många andra typer av miljöer.

tätningar används för att hålla ämnen som fett och smörjmedel i, samtidigt som smuts, vätskor och andra föroreningar ut. En fördel med denna typ av försegling som att när små mängder av läckage förekomma på säl, som är oundvikligt, föroreningar från utsidan kan fortfarande inte komma hela vägen in, och det material som förseglas får inte ta sig hela vägen till den andra änden. Detta minimerar påväxt orsakad av blandning av föroreningar och förseglade vätskor.

labyrint tätning också minskar friktionen, vilket gör den lämplig för enheter som turbiner. Dessa tätningar tål förhållanden som kan orsaka andra tätningar för att bryta ner, och så länge de är väl underhållna, bör de hålla upp mycket bra. Material såsom plast som är mindre troligt att korrodera än metall kan även användas för att skapa en labyrint tätning, som ger täta en längre livslängd. Specialprodukter för särskilda tillämpningar kan göras med sällsynta eller ädla metaller och andra ovanliga komponenter som tros prestera bättre.

Replacements för labyrinttätningar som börjar bli slitna eller äventyras kan erhållas från järnhandeln och genom bolag som lager reservdelar till olika typer av utrustning. Det är viktigt att bekräfta att en ersättare är utformad för att passa, som variationer i design kan skapa svaga punkter i den försegling som kommer att göra det mindre effektivt. Vissa labyrinttätningar kan skrivas ut med en specifik del nummer som kan användas som en referens när hämtar en ersättare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.