Vad är en hydraulisk pump?

En pump är en enhet som används för att flytta gaser eller vätskor, vanligen från en låg plats till en högre en. Många pumpar kräver en extern strömkälla för att driva, men hydrauliska pumpar behöver ingen extern strömkälla. I en hydraulisk pump, vattnet eller annan vätska att gå till arbetet med att pumpa i sig. Med andra ord är vattnets rörelseenergi den kraft som driver en hydraulisk pump.

När den här typen av pump fungerar, en del av vattnet lyfts till en punkt högre än där vattnet började. Dessutom, det vatten som lämnar pumpen går med en annan skattesats än den ingående vatten. Detta sker som ett resultat av ett fenomen som kallas stagnation tryck. Stagnation trycket är baserad på Bernoullis princip som säger att en ökning av hastigheten på en vätska sker samtidigt med en minskning av vätskans tryck. Denna princip är vad driften av en hydraulisk pump är baserad på.

En enkel hydraulisk pump startar med ett rör som leder vattnet från källan. I slutet av röret är en ventil, kallad avfall ventilen. När under press, stänger avfall ventilen, säkerhetskopiera vattentryck mot en annan ventil längre bak, kallad leverans backventil. Denna ventil leder till vägguttaget eller utloppsrör. När vattentrycket i utloppsrör faller, leverans backventilen stänger så att trycket att bygga mot det avfall ventilen igen.

Denna cykel upprepas vanligtvis var och en till två sekunder. Processen är effektiviseras genom tillägg av en enhet som kallas ett tryckkärl mellan leverans backventil och utloppet av utloppsrör. Ett tryckkärl är en liten metallbehållare som en del av luften i den. Luften fungerar som en kudde från den stressiga snabba tryckförändringar inuti pumpen, hjälper också förlänger livslängden på pumpen i sig.

Den hydrauliska pumpen har använts i århundraden, men började falla i onåd när elektricitet och elektriska pumpar blev allmänt tillgängliga. På senare tid har dock funnits ett förnyat intresse för hydrauliska pumpen som ett sätt att få rent vatten för att landsbygden i utvecklingsländer. Hydrauliska pumpar är enkla nog att föras av även de mest avlägsna byar. De ger också den fördelen att uppfostra djupa källor av grundvatten som är mindre som kan vara kontaminerade. Vatten sanitet och tillgänglighet är konstanta problem i utvecklingsländerna, och den hydrauliska bidrar till att underlätta båda dessa problem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.